<

Волиняни очікують на другу хвилю епідемії грипу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 8.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Упродовж минулого тижня волинські медики констатували зменшення кількості хворих на грип і гострі респіраторні інфекції. Показники захворюваності нижчі за так званий епідемічний поріг на 2,5%.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Зменшується і кількість госпіталізованих із важкими формами цієї недуги. Однак багаторічні спостереження показують, що час профілактичних заходів не минув: кінець зими – початок весни — пора, коли, зазвичай, починається друга хвиля епідемії. Тому лікарі закликають уважно ставитися до свого здоров’я.

Виконувачка обов’язків директора обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Наталія Янко розповіла: «Проведено лабораторні обстеження більш як 50 зразків матеріалів від хворих на важкі форми, котрі передбачені наказом Міністерства охорони здоров’я, і практично у всіх зразках підтверджена прогнозована нами циркуляція грипу під назвою «Гонконг».

«Незважаючи на те, що йде спад захворюваності на грип, все ж актуальними є щеплення, оскільки це – найефетивніші заходи профілактики і унеможливлення захворюваності на важкі форми. І всі заходи, які проводились, будуть проводитися до кінця епідеміологічного сезону, – запевнила Наталія Янко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця