<

Волинян запрошують іти до війська, гарантуючи гідну зарплатню та захист прав військоволужбовців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 22.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинян запрошують іти до війська, гарантуючи достатнє грошове забезпечення та захист прав військовослужбовців.

Про гарантії для військових розповів заступник Волинського обласного військового комісара підполковник Ігор Підлісний, – пише Волинське Агентство Розслідувань 

«Сьогодні військовим комісаріатам надано право здійснювати призов добровольців  на військову службу незалежно від місць дислокації та підпорядкованості військових частин», – каже підполковник. Тож добровольці мають пріоритетне право на вибір військової частини з відповідного переліку частини ЗСУ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту України.

Ігор Підлісний також розповів про грошове забезпечення військовослужбовців  – воно залежить від військового звання та посади з урахуванням вислуги років. Так, грошове забезпечення за місяць  щойно призваного рядового становитиме не менше 2340 грн, командир відділення отримує 2837 грн, а командир взводу (лейтенант) — 3800 грн.

Бійці, які беруть безпосередню участь в АТО,  отримують  додаткову винагороду, рівну зарплатні за місяць. На сьогодні грошове забезпечення військовослужбовця, який бере участь в АТО, має становити не менше 5700 грн, командира відділення — 6780 грн, командира взводу (лейтенант) — 9360 грн, командира батальйону — 13917 грн.

Підполковник повідомив, що добровольці, яких приймають за контрактом, отримують також одноразову грошову допомогу різного обсягу залежно від звання.

Окрім того, військовослужбовцям, які демобілізуються, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 4 % від місячного грошового забезпечення місяць служби, але не менш як 25 %від забезпечення за місяць.

Існує ряд додаткових виплат: за безпосередню участь у вогневому зіткненні з противником військовослужбовцям сплачується 1000 грн. за добу. За знищення або захоплення бойової техніки противника винагорода виплачується на підрозділ, екіпаж або військовослужбовцю в розмірі від 12 до 243 тис. грн. залежно. Передбачені також додаткові винагороди за успішне виконання бойового завдання на з’єднання, окрему військову частину або установу в розмірі від 61 до 365 тис. грн.

Також Ігор Підлісний наголошує на тому, що добровольцям передбачені гарантії соціального і правового захисту,  зокрема зарахування служби до стажу роботи, безкоштовне лікування, звільнення від нарахування штрафних санкцій тощо.

За роз’ясненнями підполковник радить звертатися до військового комісаріату за місцем проживання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця