<

Волинський нардеп серед 13 народних обранців, які були присутні на всіх засіданнях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 21.12.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У 2016 році всі пленарні засідання Верховної Ради відвідали лише 13

Про це свідчить моніторинг руху “Чесно”.

Кожну п’ятницю засідання прогулює кожен 4-й нардеп, хоча тоді у парламент приходять члени уряду.

18 із 406 нардепів збільшили показники відвідування. Відвідуваність всіх депутатських груп і фракцій, окрім «Відродження», зросла. Значних змін у фракційних показниках порівняно з 2015 роком не відбулося – хіба що «Опозиційний блок» піднявся на одну сходинку, випередивши «Волю народу».

Сергій Клюєв, який перебуває у розшуку, і Андрій Білецький, який нещодавно очолив нову партію “Національний корпус”, зовсім не відвідують Верховну Раду.

Москаленко з “Волі народу” заявив, що відвідав 88% засідань, але не відмічається у письмовій реєстрації на знак протесту, бо його фракція вимагає запровадити сенсорну кнопку: “Письмова реєстрація у ХХІ столітті – абсолютно радянський рудимент”.

Крім того, за 2016 рік без 10 днів рух “Чесно” зафіксував 68 фактів кнопкодавства, що на 3 випадки менше, ніж у 2015 році (71 факт). Лідер цього порушення – президентська фракція.

З боку депутатів “Батьківщини” і “Самопомочі” за цей рік, та й взагалі за скликання, рух “Чесно” не зафіксував фактів кнопкодавства. В БПП кнопкодавили в цьому році 19 депутатів, деякі неодноразово: Олександр Лівік – 4 факти за рік, Олександр Бакуменко, Богдан Дубневич, Роберт Горват, Борис Козир, Олександр Урбанський – по 3 факти.

В минулому році більше всіх кнопкодавили члени “Відродження”. В цьому році Антон Яценко з цієї групи голосував на 5 місцях одночасно.

Активісти зазначають, що більшість злісних прогульників, як правило, фігурують у списках тих, хто бере компенсацію на житло, користуються службовими машинами та іншими депутатськими привілеями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер