<

Волинська облрада виділила 2,6 млн грн на потреби тероборони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:17 | 17.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
145
/ Коментарі відсутні

На сесії 16-го лютого, депутати Волинської обласної ради під час позачергової дванадцятої сесії восьмого скликання прийняли рішення про виділення 2 мільйонів 660 тисяч гривень на потреби тероборони.

У ході розгляду питання про підтримку територіальної оборони депутати також заслухали інформацію керівників підрозділів облдержадміністрації з мобілізаційної та оборонної роботи, цивільного захисту, а також обласного територіального центру укомплектування, бригади тероборони, ДСНС, прикордонного загону про повноваження та завдання кожного з них в умовах ескалації та загрози вторгнення, – повідомляють на сайті Волиньради.

Йшлося, зокрема, про мобілізаційну підготовку, доукомплектування особового складу підрозділів тероборони та військових частин, готовність захисних споруд та автоматизовану систему оповіщення, дії при надзвичайних ситуаціях, охорону держкордону, протидію провокаціям та диверсіям.

Командир 100-ї бригади тероборони Олександр Скумбрій доповів, що в області підрозділи розташовані на 5 локаціях, а до лав уже мобілізовано близько 3 тисяч осіб:

«Люди йдуть. В основному – це колишні військовослужбовці, звільнені у запас. Ми дуже розраховували на ветеранів АТО, які мають бойовий досвід, однак, таких небагато. Чимала кількість мотивованих людей, на жаль, залишилася за межами тероборони через стан здоров’я. Також на службу прийшло багато жінок, які дуже відповідально відносяться до виконання завдань».

Він також зазначив, що ТоР потребує офіцерів дефіцитних військових спеціальностей. Чекають також на резервістів та цивільних осіб, які бажають підписати контракт на службу в теробороні. Полковник Скумбрій також відповів на питання депутатів щодо облаштування місць дислокації та першочергові потреби.

Обранці громади поставити питання й іншим доповідачам. Депутат Ярослав Матвійчук зазначив, що чимало громад готові виділити фінансування для модернізації системи оповіщення на своїй території і звернувся з проханням до співробітників цивільного захисту взяти на себе координацію цієї роботи. Депутат Олександр Пирожик повідомив, що в одному з районних центрів укомплектування з призовників беруть кошти за проходження медкомісій. Юлія Вусенко цікавилася чи поінформовані орендарі підвальних приміщень, що при потребі мають негайно вивільнити площу під укриття, а також хто в освітніх закладах відповідає за евакуацію, і наскільки спроможною є система  централізованого оповіщення. А депутат Андрій Козюра запропонував облаштувати спеціальні стрільбища чи тири, аби ті, хто має дозвіл на володіння зброєю, могли вправлятися у стрільбі.      

Після діалогів, депутати одноголосно підтримали виділення 2 мільйонів 660 тисяч гривень на потреби тероборони.

Фінансування здійснюватиметься у рамках програми матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2021-2025 роки, яку обласна рада прийняла минулоріч. Для реалізації заходів цієї програми також спрямовуватимуться кошти з бюджетів районів та громад. 

Асигнування призначаються для придбання засобів розвідки (тепловізори, прилади нічного бачення, квадрокоптери), спорядження (армійські намети, каремати, спальні мішки, аптечки, ліхтарі, компаси, саперні лопати тощо), бензоагрегатів для виготовлення струму та засобів радіозв’язку (портативні радіостанції і ретранслятори транкінгового зв’язку з режимом шифрування), а також на підготовку і проведення навчальних зборів особового складу та облаштування штабів зони ТрО та військової частини А7028. 

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця