<

Волинські в’язні зібрали гроші на потреби АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:36 | 23.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
https://photo.unian.net

На Волині засуджені Цуманської виправної колонії допомогли коштами військовослужбовцям, які перебувають на Сході.

Вони переказали залишки депозитних коштів обсягом 4, 508 тисяч гривень, – повідомляє IA ZIK.

Про це розповіла старший інспектор у зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Ольга Купчинська.

У житті кожної людини є місце для доброго вчинку, жертовності та вияву милосердя. Засуджені, працевлаштовані в бригаді по виготовленню бруківки Цуманської виправної колонії вже вдруге беруться допомогти співвітчизникам у скрутну хвилину.

Вони переказали одномісячний заробіток для 12-річного хлопчика-волинянина, хворого на онкологічне захворювання, загальною сумою 2138 гривень.

Другою доброю справою стала ініціатива п’ятьох засуджених передати залишки депозитних рахунків у сумі 4508 гривень на допомогу військовослужбовцям в зоні АТО. За словами директора підприємства установи, бригада по виготовленню бруківки показує непогані успіхи виробництві: засуджені працюють 40 годин на тиждень, виконують норму виробітку та загалом виконують 20-30 % місячного плану установи по виробництву.

Бригадир Володимир Бух виступив з пропозицією надати благодійну допомогу до отеця Михаїла Кулакевича, котрий проводить душпастирську роботу в колонії, оскільки Свято-Покровська селищна громада розпочала благодійну діяльність для українців-учасників бойових дій з перших днів початку призову населення.

Варто зазначити, що громада допомагала військовослужбовцям не лише молитвою та освяченням речей призваних земляків, а й збираючи кошти на бронежилети, речі першої необхідності.

«Такі акти милосердя є результатом виховної, проповідницької роботи. Засуджені залишаються людьми, мають добрі наміри в душі. Для цього церква діє в установі, щоб допомогти піднятися духовно і морально», – прокоментував о. Михаїл Кулакевич:

Засуджений Володимир Бух, котрий є постійним прихожанином Храму Св. Миколая Мірлікійського Чудотворця в установі, після служби поцікавився: як можна зробити внески, щоб зробити добру справу. О. Михаїл визвався допомогти коштам потрапити за призначенням. На переказані кошти буде придбано медикаменти та теплі речі для військовослужбовців, які беруть участь у військових діях на Сході України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця