<

«Волиньобленерго» оштрафували за недотримання графіків відключення світла

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 17.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
1348
/ Коментарі відсутні

За недотримання графіків відключення світла та недостатнє інформування населення ПрАТ «Волиньобленерго» оштрафували на 85 тисяч гривень. 

Про це стало відомо під час відкритого засідання НКРЕКП у вівторок, 17 січня, пише Конкурент.

Так, у результаті позапланової виїзної перевірки “Волиньобленерго”, яку державний регулятор вирішив провести через численні скарги мешканців, з’ясувалося, що порушення у роботі енергетиків є. Зокрема, інформація про відключення електроенергії несвоєчасно доводиться до відома споживачів. 

Виконувач обов’язків генерального директора “Волиньобленерго” Віталій Петров пояснив, що проблеми в роботі трапляються через складні умови після ворожих атак на критичну інфраструктуру. Він запевнив, що навіть попри це зараз волинські енергетики подають електроенергію стабільно за графіком 4 через 4 години. 

“В умовах воєнного стану і наймасштабніших в історії України вимушених обмежень споживачів ми всі вперше працюємо. Після ракетних ударів агресора по підстанціях 330 кВ у Ковелі та Луцьку, які через пошкодження були виведені з роботи повністю, за одну добу працівники нашого підприємства склали нову альтернативну схему без діючих вузлових підстанцій, і цим самим заживили всі найважливіші об’єкти критичної інфраструктури.

В умовах найгострішого дефіциту, який склався 23 листопада, забезпечили електропостачання всіх критичних об’єктів інфраструктури при отриманні живлення лише з одного джерела. На сьогодні, коли середньодобова величина доведеного ліміту складає у нашій області у межах 50-60% від необхідного електрозабезпечення області наші споживачі стабільно отримують графік 4 через 4 години. А всі важливі об’єкти інфраструктури заживлені і працюють”, – пояснив Віталій Петров.

Він запевнив, що “Волиньобленерго” постійно працює над удосконаленням графіків погодинних відключень споживачів, покращенням існуючих і створенням нових сервісів комунікації зі споживачами. Каже, всі зауваження від регулятора врахували, а помилки виправили. 

Попри це, за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення ліцензійних умов розподілу електричної енергії на “Волиньобленерго” наклали штраф у розмірі 85 тисяч гривень.

Аналогічний штраф наклали на підприємства “Вінницяобленерго” та “Чернівціобленерго”. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця