<

Волинь – високо дотаційний регіон, – експерт-економіст

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 13.10.2014 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
1271354010

Волинь високо дотаційний регіон, а Луганська і Донецька області перестали «годувати» Україну ще з 2011-го року.

Що треба зробити, аби Волинь «не просила милостині» й хто сьогодні «годувальник» нашої держави, – розповів експерт-економіст, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Спілкувався з репортером завідувач кафедри фінансів та оподаткування, професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Микола Іванович Карлін.

«Щодо Волині, то наш край є високо дотаційним регіоном. Втім, є перспектива стати самодостатньою областю. Для цього необхідно прискореними темпами розвивати іноземний туризм, для цього є всі можливості й про це усі говорять, але, насправді, мало роблять. Також необхідно простимулювати малий і середній бізнес, аби він вийшов з тіні.

Окрім того, потрібно зробити податкову амністію для заробітчан, які привезли гроші в Україну і бояться їх легалізувати, аби не попасти під податкові санкції. Ці гроші якраз і можна було б використати на розвиток туризму, а також для малого й середнього бізнесу.

Звісно, що на Волині високим темпом повинен розвиватися агропромисловий комплекс. Зокрема, – це виробництво курятини та яєць. У цьому напрямку вже є певні досягнення у волинських аграріїв. Ця продукція зараз дуже добре йде в усьому світі, зокрема, в Азії, Африці, Латинській Америці. Окрім того, було б прибутковим виробництво свинини і її реалізація в країнах Азії та Африки. Бо попит справді є. Ще – може принести чималі економічні прибутки відновлення старих зв’язків з колишніми соціалістичними країнами, такими як В’єтнам, Куба, адже вони мають потребу в продуктах тваринництва.

Також у нашому краї необхідно робити ставку на ІТ-розвиток», – аналізує економічний потенціал і перспективи нашого краю Микола Карлін.

Щодо розвитку на Волині ІТ-сфери, раніше вже говорили громадські активісти. Зокрема, йшлося про те, що необхідно розробити стратегію планування розвитку Луцька на 2015-2030 роки, згідно з якою, для залучення інвестицій, пропонують робити ставку на туризм і ІТ-сферу.

Зауважимо, що на сьогодні, зі слів завідувач кафедри фінансів та оподаткування СНУ імені Лесі Українки Микола Іванович, найбільшими донорами державного бюджету є такі області: Полтавська, Дніпропетровська та Запорозька. А Луганська й Донецька з бюджету більше беруть грошей, ніж отримують і так вже впродовж чотирьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця