<

Волинь виконала завдання з мобілізації на 28 %

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:28 | 28.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Під час оперативної наради, що відбулася сьогодні, 27 липня 2015 року під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, т.в.о. обласного військового комісаріату Роман Кулик доповів про виконання завдань з постановки мобілізаційних ресурсів в ході шостої хвилі мобілізації в області.

– З 19 червня 2015 року в області розпочато шосту хвилю мобілізації, яка триватиме до 17 серпня поточного року, ­– зазначив Роман Кулик. – Загалом, Волинь виконала завдання з постановки мобілізаційних ресурсів на 28 %, зокрема 13% − з постачання техніки.

За словами Романа Кулика, техніка національної економіки, яка знаходиться на складах та базах Збройних Сил України, не буде вилучена з обігу, а підлягатиме ремонту. Відтак представниками комісаріатів було вилучено 7 одиниць техніки, які будуть евакуйовані до підприємств. Триває робота з відновлення техніки 14-ї механізованої бригади.

Аналіз процесу оповіщення показує низькі темпи виконання мобілізаційного завдання  у Старовижівському (10 %), Камінь-Каширському (13 %), Шацькому (9 %), Ратнівському (19 %) районах, а також у місті Ковель (10 %). Не змінилися показники протягом тижня у містах Володимирі-Волинську, Луцьку та Нововолинську. Покращується стан справ та є відповідні зрушення у Любешівському, Рожищенському та Луцькому районах. Стабільно працюють та нарощують свої спроможності в Локачинському, Горохівському та Маневицькому районах.

Загалом, оповіщено 46 % військовозобов’язаних від загальної кількості тих, хто підлягає оповіщенню. Це, на думку військового комісара, недостатньо для ефективного забезпечення виконання мобілізаційних завдань. Основна причина – недостатній рівень організації дільниць оповіщення, пунктів збору сільських рад.  Зокрема, мова йде про Камінь-Каширський, Ковельський, Старовижівський, Любешівський райони та місто Ковель, котрі не вживають достатньо заходів, щоб виправити ситуацію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця