<

Зупинку громадського транспорту у Володимирі-Волинському переносять через будівництво автомийки та…”бідняцької” хати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 18.08.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ коментарів 13

На вулиці Устилузькій у Володимирі-Волинському зводять автомобільну мийку. І все б нічого, та ось громадян міста непокоїть ряд факторів, пов’язаних із цим будівництвом. По-перше, тривалий час міський голова Петро Саганюк виказував обурення зведенням цієї будівлі, оскільки неподалік розташовані стратегічно важливі резервні артезіанські водні свердловини. На сьогодні ситуація дещо змінилася – мер фактом зведення автомийки не обурюється. Каже, що довелося змиритися. Однак, цього разу обіцяв “надавати по дупі” начальнику управління містобудування та архітектури Тарасу Кибі за перенос зупинки громадського транспорту та скаргами на це мешканців навколишніх будинків.

Петро Саганюк продемонстрував лист, надісланий на адресу Управління Державної архітектурно – будівельної інспекції у Волинській області із проханням провести перевірку законності будівництва автомийки на вулиці Устилузькій, 67/1.

У листі – відповіді багато тексту. Вчитавшись, стає зрозумілим, що обласне Управління просто “умило руки”, спихнувши все на те, що “проектна документація розроблялася КП “Володимир-Волинський містопроект”, а погоджувалася у міському управлінні містобудування та архітектури.

Тобто, один із структурних підрозділів міськвиконкому погодив зведення автомийки, неподалік від водних резервних свердловин без погодження із міським головою. Мер ініціював оскарження процесу, однак (як він зазначив) пізно – будівля зведена, проведені комунікації, встановлене дороге обладнання (бо це мийка самообслуговування). Доки міський голова переймався законністю факту існування об’єкту, інше міське підприємство філія “Володимир-Волинський автодор” ДП “Волинський облавтодор” ВАТ “державна акціонерна компанія “Автомобільнідороги України” погоджує цим вже власникам перенос зупинки громадського транспорту.

Тарас Киба 18-го серпня на оперативній нараді у міського голови стверджував, що працівники автодора запевнили його про наявність погодження переносу зупинки із мешканцями навколишніх будинків. Однак, делегація скаржників у приймальні міського голови говорила про інше.

Мешканці двох прилеглих будинків прийшли шукати захисту у мера від свавілля багатіїв, “яким за гроші все дозволено”. І мийку біля свердловин зводити, і зупинку перенести, перегородивши простим смертним виїзд із власних дворів, які вже багато десятиріч знаходяться на цій вулиці.

Експертне заключення державної архітектурно – будівельної інспекції запевняє отримувачів – Володимир-Волинський міськвиконком, що “на момент проведення перевірки порушень, відповідно до вимог “Порядку здійснення державних архітектурно – будівельних робіт не виявлено”. Тобто, будівництво законне.

“Я проконсультувався з юристами і зробив висновки, що судитися із власниками автомийки не варто. Бо усі інстанції обласного підпорядкування ніяких незаконних дій у зведенні її не бачать. Хоча, як на мене, будувати автомийку поруч зі свердловинами із питною водою не допустимо”, – каже Петро Саганюк.

Проходячи територією мийки, журналісти “БУГу” помічають силует розкішного будинку, який зводиться одразу за скандальним об’єктом. Питаємо працівників чий він, на що чоловіки кажуть – власників цього ж автоклінінгового підприємства. Правда, побачивши наш здивований вигляд, діалог продовжувати не захотіли і назвати прізвище тих, кому так багато дозволено у Володимирі-Волинському і чиї дії навіть обеззброїли міського голову – відмовилися.

Отже, ситуація виглядає патово – чомусь раптово “розперезалися” міські чиновники та без відому голови понавидавали досить сумнівних дозволів. Мер шукає справедливості – але вже пізно. Громада опиняється заручником ситуації та мусить терпіти перегороджені в’їзди на територію своїх будинків заради того, аби багатші містяни могли безперешкодно потрапити на подвір’я свого бізнесу та свого помешкання.

Мало того, ніхто не цікавиться тим, за який кошт у такі складні часи в Україні, в невеличкому містечку Володимир-Волинський, хтось одночасно має можливість фінансувати і постановку бізнесу “під ключ”, і зведення розкішного будинку.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA




коментарів: 13
  1. Проголосую за того кандидата у мери , який зупинить подібне будівельне свавілля! З людьми ніхто не рахується. Заправка на заправці , ще й мийка , свинарники , пташники.

  2. А куди будуть діватись брудні стічні води? В ливневу систему чи в річку? Там централізована каналізація взагалі є?

  3. Ще такий нюанс – нова зупинка менша і по ширині і по “глибині”, та й розміщена якраз навпроти повороту на гуртівню Пакко. Це якось не відповідає наказу Держком України по ЖКГ №21 “Про затвердження Правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту” від15.05.95 (п.п. 2.18; 2.20; 2.21; 2.22; 3.10; 3.11; 3.32) Питання: куди дивився виконком, коли погоджував цей перенос? І до кого застосовувати Статтю 6. Відповідальність за порушення вимог Правил: 6.1. Особи, винні в порушенні вимог, передбачених цими
    Правилами, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
    https://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0160-95

  4. Прiзвище хероя у студiю!!! Привести усiх чиновникiв включно з обласними на це мiсце , нехай глянуть власними оченятами якi дозволи видають. А громада повинна бути активнiша. Хоча кажуть , що взяли грошi , тому мовчать.

  5. Ой кому ви вірите що мер не знав нічого! Без його відома у місті нічого не робиться! Взяв хороші гроші за дозвіл, а тепер дурня з себе корчить!

  6. Ооо, прокинулась велика українська ЖАБА! А для дешевого Буга велика сенсація! Ну прям одне єдине будівництво! Може розкуркулювати будем?!))

  7. Під час відбору води навколо артезіанської свердловини обов’язково утворюється депресійна лійка.Нечистоти, які попадають у сферу її дії, швидко проникають у воду в свердловині.

  8. О нарешті відкриється нормальна дешева мийка самообслуговування і люди припинять мити своєї авто біля річки чи під’їзду поруч з будинками!!!!!!!!

  9. Можна подумати мийка будуеться в полi ,люди поруч не живуть!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Мешканці будинків, біля перенесеної запинки, до цього часу використовували для під’їзду до своїх будинків тротуар. Облаштованих виїздів на проїзджу частину вулиці вони не будували. Нова зупинка не перекраває їм використання того ж таки тротуару для під’їзду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця