<

Питання нового порядку призначення пільг в Україні. Лист в редакцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 28.08.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У редакцію “БУГу” надійшов лист – стаття від мешканця Володимира-Волинського пана Тараса Сватка, який 25-го серпня відвідав захід у Володимир-Волинській раді по питанню скасування пільг.

“І так. Сьогодні провели збори в міській раді по питанню скасування пільг. Очікувалось більше народу. Деякі з представників спілок не з’явилися (напевно не готові відстоювати права громадян інтереси яких вони представляють). Також не було запрошених ЗМІ. Але дуже вдячний всім присутнім. На засіданні були присутні та тримали слово: представники ради ветеранів ОВС – Луцюк М.Л., Калашнюк С.О., на чолі з головою Вотько О.Я. ; голова ради ветеранів війни та праці Седой В.І.; представник Володимир-Волинського МВ УМВС Осійчук Н.В. ; представник управління праці та соціального захисту населення Юрчук О.М. ;а також мешканці міста та району – Кандиба А.М., Борусевич В.С, Барщевський С.М.

Було розглянуто порядок надання пільг та визначено умови за яких пільги втрачаються. Пані Юрчук заявила, що людям котрі отримують пенсію та(чи) соціальну допомогу, звертатися в управління соцзахисту не потрібно. Проте решта працюючих пільговиків мають кожні пів року поновлювати свою пільгу, заповнюючи декларацію.

Всі пільги, котрих торкнулись зміни, надаються за умови, якщо сукупний сімейний дохід з розрахунку на одну особу не перевищує рівня податкової соціальної пільги(1710 грн).Навіть,якщо дохід становитиме 1711 грн. – пільга втрачається.Все це встановлюється прийнятим ВРУ Законом України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” та постановою Кабміну № 389. Дані нормативні акти порушують статтю 22 Конституції України : “Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.” Тобто, ВРУ, Президент та Кабмін не читаючи Конституції порушують права людини та громадянина. Мною було винесено на розгляд присутнім звернення до народного депутата Гузя та до Уповноваженого ВРУ з прав людини. Так як ці незаконні акти може скасувати лише Конституційний Суд, а ми – простий народ, не являємось суб’єктом на таке конституційне подання, в своєму зверненні я прошу вищевказаних чиновників звернутись до Конституційного Суду для визнання цих нормативних актів неконституційними.Присутні, дані звернення підтримали і пообіцяли провести збори в межах своїх спілок та зібравши підписи відправити адресатам.Кожний з присутніх виступив з пропозиціями та доповненнями стосовно відновлення порушеного права.

Також було розглянуто болюче питання про пільги діючим працівникам міліції,які за словами пані Юрчук та Осійчук не фінансуються МВС. Тобто вже добрий десяток років,а то й більше працівники міліції не можуть скористатися наданим їм законним правом.І ніхто цього питання не піднімав раніше… По закінченню було прийняти рішення боротись та відстоювати всіма законними способами належні права громадян. Звернення до чиновників після розгляду на зборах спілок будуть надіслані адресатам. Надіємось на проведенні аналогічного характеру заходи на рівні області по всім куточкам країни. В разі незадоволення наших вимог будуть прийняті більш рішучі дії.”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер