<

Земельні баталії на сесії райради. Без виділених земель залишилися Володимир-Волинське ТМО та олігарх Ковальчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:00 | 17.07.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Чергова, 37-ма сесія Володимир-Волинської райради не обійшлась без перипетій. Вже при оголошенні порядку денного у депутатів Супроновича та Михальця виявилося чимало зауважень. Одне з них – це передача в постійне користування земель Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанню. Скільки не переконувала юрист ради Тетяна Дацюк, що все законно, народні обранці залишилися не похитними у своїх поглядах.

Як розповіла Тетяна Дацюк, оформлення технічної документації для відведення земель на території ряду сільських рад для зведення Центрів надання первинної медичної допомоги, триває з 2012-го року. “Це 53 технічки в двох екземплярах. Саме через це і тривав процес 2 роки. на даний момент земельний закон дозволяє одним рішенням взяти на баланс району землі і передати їх у постійне користування державній структурі. Це абсолютно законно”, – зазначила юрист.

Однак, слів пані Дацюк депутату Супроновичу виявилося не достатньо. Він продовжував наполягати на знятті рішення, мотивуючись тим, що спочатку – рада перейме землі, а тоді – виділить ТМО, але в оренду.

Головний лікар медзакладу Олександр Клачук пояснив, що затягування процесу не дає можливості отримати гроші зі Світового банку на початок реалізації проекту по створенню Центрів первинної допомоги в селах.

DSC_0538

Однак, покращення надання медичних послуг селянам Супроновича не переконало. Він настирливо наполіг на винесенні на голосування зняття цього пункту питання №10 із порядку денного. Як не дивно, у залі депутати підтримали зміни до проекту рішення. ТМО ще на невизначений час залишилося без землі та грошей Світового банку.

Ще одне земельне рішення викликало обурення в сесійній залі та було зняте до наступної сесії. Це надання дозволу на проведення грошової оцінки земельної ділянки, орієнтовною площею 0,78 гектара приватному підприємству «Універсам» розташованої за межами населених пунктів Хобултівської сільської ради Володимир-Волинського району.

DSC_0520

Як з’ясувалося, власник “Універсаму” Сергій Ковальчук – відомий місцевий олігарх – вже розробив за кошт держави проект землеустрою щодо відведення лісомисливських угідь в Микуличинському лісництві “для будівництва рекреаційного комплексу”.

Майбутнє підприємство має явно комерційну мету існування, яка приноситиме дохід своїм власникам. Зі слів заступника голови райради Павла Карпюка, лісомисливські землі оцінені підприємству у 42 тисячі гривень, а податок з них становитиме… 300 гривень!

На щастя, депутати райради виключили із рішення даний пункт та відправили його на довивчення і розгляд на наступній сесії. “Запросіть сюди представника лісництва та нехай пояснить усі аспекти цього питання, а також представників фірми. Ось тоді можна буде про щось говорити”, – сказав той же депутат Микола Супронович.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця