<

Як харчуються діти у школах Володимира-Волинського? Звіт на виконкомі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:08 | 20.04.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 3

20-го квітня на черговому засідання виконкому Володимир-Волинської міськради обговорили питання про організацію харчування дітей в школах. Додамо, що попередньо у навчальних закладах працювала спеціальна комісія, котра визначила “плюси” і “мінуси” у кожному навчальному закладові.

Загалом у 2017-му році в школах Володимира-Волинського охоплено 1 983 учні (48,6% від загальної кількості). Гарячим харчуванням охоплено 1 859 дітей 1-4 класів, 169 дітей пільгових категорій та діти учасників АТО. Для учнів 1-4 класів вартість обіду складає 5-ть гривень, а для дітей пільгових категорій – 8 гривень.

Для порівняння, Оксана Субицька, начальник управління економіки, навела місто Ковель, де вартість харчування учнів 1-4 класів становить 3 гривні, для дітей пільгових категорій – 5-ть гривень. В сусідньому Нововолинську для учнів початкових класів вартість обіду передбачена в розмірі 6-ть гривень, а для пільговиків 9-ть. В місті Луцьку харчування дітей 1-4 класів не проводиться, а вартість обіду для дітей пільгових категорій становить 17-ть гривень.

Послугу харчування для шкіл надає 5-ть суб’єктів господарювання.

“Хочу звернути увагу, що не всі страви переліку зазначених в додатках укладених договорів за результатами проведених закупівель передбачені в меню. Зокрема у ЗОШ №1 із 53-х заявлених в перспективне меню включено 17-ть страв. У ЗОШ №2 із 60 заявлених страв включено 23, а у НВК “ЗОШ №3″ із 42 включено лише 20-ть страв, у гімназії із 42 включено 23 страви і в ЗОШ №5 із заявлених 30-ти страв включено 23 страви. Тому директори шкіл при затвердженні перспективного і щоденного меню повинні контролювати наявність заявлених страв при проведенні закупівель та при формуванні раціону,” – зазначила Оксана Субицька.

В ході перевірки, комісія проводила бактерологічну перевірку за результатом котрої всі відібрані проби відповідають гігієнічним вимогам.

Також згідно процедури проведення електронних закупівель, вартість на харчування протягом року не повинна змінюватися. Комісія підтвердила, що суб’єкти господарювання цю норму витримують.

Щодо зауважень, то керівник управління економіки, пані Субицька зазначила, що в їдальні ЗОШ №1 відсутні рукомийники перед входом, у 3-й школі підлога потерта і зношена, місцями відсутня плитка, на кухні мийка для посуду з побитою емаллю (підлягає заміні), ЗОШ №5 – побутова електрична плитка, рукомийник для персоналу теж підлягають заміні.




коментарів: 3
  1. З харчуванням ясно. А де обовязкова питна вода у школах. Ніде не бачимо можливості дитині просто напитися. Кажемоо діабет прогресує, хвороби, інфекції? Де обовязкова питна вода. Що сансанція не бачить? Чи вмикають краник як приїде мер чи перевірка? Ні в 1, ні в 2, 3, 5 ніхто ніколи не бачив місця де дитина може попитит БЕЗПЛАТНОЇ води. Деінде чашку пластикоу ставлять- це недопустимо і негігієнічно- біля рукомийників. Неприпустимо використовують поластиковий посуд в ЗОШ 3, 5. Цього ніхто не бачив?

  2. і ще. а цікаво яку роль виконує в цій компанії особа , яка , як кажуть , причепна до надання збитків місцевому бюджету на сотні тисяч гривнів- Матусевич – і за які заслуги мер його посадив біля себе ?…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця