<

Визнати Росію агресором запропонували депутати Володимир-Волинського району прихожанам Української православної церкви Московського патріархату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:00 | 3.06.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Верховна рада України ще у січні 2015-го року визнала Росію державою – агресором. Натомість керівництво Української Православної Церкви Московського патріархату називає вторгнення не територію нашої держави “священною війною”. Депутати районної ради запропонували вірянам цієї церкви вимагати у керівництва цієї конфесії змінити своє ставлення до подій у зоні АТО.

У зверненні до вірян та керівництва країни народні обранці Володимир-Волинського району стверджують, що у моральних та духовних настроях населення велику роль відіграє церква. Оскільки в Україні існує об’єднання християн, керівництво якого здійснюється із ворожої території, необхідно, аби все ж громадяни нашої країни дотримувалися державної позиції у стратегічно важливих політичних питаннях.

“Російська Православна Церква має необмежений вплив на УПЦ МП. Саме тому керівництво Київської метрополії, єпископат УПЦ МП не засудили російську окупацію Криму і агресію на Донбасі. Ми переконані, що більшість вірян і священнослужителів цієї конфесії – щирі патріоти України. тому звертаємося до Вас: вимагайте від керуючих органів Української Православної Церкви Московського Патріархату засудження дій сепаратистів так званих ДНР та ЛНР, а також заборони брати участь у служінні священників, які підтримують ворога”, – сказано в зверненні.

Окрім того, депутати пропонують розпочати процес об’єднання усіх церков в Українську Помісну Православну Церкву.  “Лише спільна молитва українців, об’єднаних у єдиній Помісній Церкві, буде почута Богом, і Всемогутній Господь благословить українцям перемогу у війні”,- зазначають депутати у документі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа