<

Володимир-Волинський запалив смолоскипи до дня народження Степана Бандери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:30 | 2.01.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ коментарі 2

У перший день нового року понад півтисячі жителів Володимира-Волинського взяли участь у смолоскипній ході, присвяченій Дню народженню Степана Бандери – провідника українських націоналістів.

Співорганізаторами ходи виступили ГО «Правий сектор», ВО «Свобода», ГО «Майдан Володимирщини» та ГО «Союз українок». А оскільки хода була смолоскипною, то її супроводжувала навіть пожежна машина, – пише Інформаційний портал Волинські Новини

До княжого Володимира, аби вшанувати пам’ять Степана Бандери, прибули активісти із Рожища, Нововолинська та Луцька.

Хода розпочалася біля пам’ятника героям УПА, де перед присутніми виступив голова братства ОУН УПА ім. Клима Савура Петро Мартинюк, який коротко розповів про те, ким був Степан Бандера.

«У роки Другої світової війни УПА воювала з двома тоталітарними режимами – фашистським та комуністичним. Коли вирішено було створити УПА, у нас навіть не було зброї, і ми здобували її в бою. Тепер ми знову боронимо нашу державу. І боронимо завзято. Я бачу, що наш патріотизм не помер, що подвиг УПА продовжує наша армія», – наголосив Петро Мартинюк.

Пролягла смолоскипна хода центральними вулицями міста до парку Слов’янського. Дорогою чимало перехожих приєднувалися до неї.

Скандували гасла: «Слава Україні – Героям Слава», «ОУН-УПА – державне визнання», «Бандера, Шухевич – Герої України», «Слава нації – смерть ворогам» і навіть «Путін –х….ло».

У парку біля символічної могили борцям за незалежність виступив представник молоді міста Петро Циган, котрий піддав жорсткій критиці місцеву владу.

«Ті, хто спочатку так підтримував ідеї Майдану, згодом їх потоптав. І наша боротьба ще триває. Ми будемо боротися за таку державу, якою її бачив Степан Бандера, українські повстанці та інші Герої. Щоб і в нашому місті запанував порядок, щоб не комуніст ним керував, щоб бандити, які б’ють людей, не були у міській раді», – зазначив Петро Циган і додав, що у міській раді мають бути послідовники Степана Бандери.

З парку Слов’янського хода продовжилась до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні. Біля неї священики відслужили коротку панахиду, а активістка Майдану Ольга Нечитайло виступила зі зворушливою промовою, зверненою до молоді:

«Допоки наші воїни відстоюють нашу свободу на східному фронті – ви маєте шанс на гідне життя. Ви маєте шанс жити у такій країні, у якій не жили ваші батьки та діди. Ви маєте шанс дихати на повні груди і вільно кричати «Слава Україні» та «Слава нації» і знати, що слово «бандерівець» тепер звучить як комплімент. Я хочу, щоб ви пишалися, коли вас називають бандерівцями, тому що з недавніх пір воно звучить майже так, як українець».

Завершилась смолоскипна хода на площі Героїв, де взяв слово боєць Луцького прикордонного загону Олександр Приступа.

«Дух Степана Бандери об’єднав і поділив Україну. Поділив на вільних людей та рабів. Рабів, які там, на сході, під керівництвом путінської пропаганди хочуть роз’єднати нашу Україну,і на вільних, які там, в зоні АТО, відстоюють наш суверенітет.

Погано одне, що поки наші патріоти воюють на сході, до влади прийшли «толерасти», які нічого не зробили і нічого змінювати не будуть. У нас при владі залишилися «папіки», у нашому місті розгулює бандитизм, міську громаду представляє депутат, який досі не сидить у в’язниці за скоєні злочини.

Мер міста отримує від самого президента орден, і це в той час, коли він разом з Ковальчуком вивішував транспаранти в підтримку Януковича!» – пригадав боєць.

Олександр Приступа також подякував за гуманітарну допомогу, яку нещодавно отримав загін прикордонників від волинян:

«Мені було приємно, коли до мене у Чернігівську область приїхав Сергій Коба з гуманітарною допомогою для військовослуж-бовців і привіз листи та малюнки дітей. Мене вразив лист п’ятирічної дівчинки з Устилуга, яка написала «Тату, повертайся живим». Вона писала своєму батькові, а цей лист потрапив до нас. Наші солдати зі сльозами на очах читали дитячі листи. Ці діти вже зараз заслужили звання «бандерівець», і я знаю, що з них виростуть справжні патріоти».

Завершальним став виступ керівника «Правого сектору» на Волині Сергія Дружиновича, який подякував від імені добровольчого корпусу «Правого сектора» громаді Володимира-Волинського, яка, взявши участь у смолоскипній ході, підтримала і теперішніх патріотів і провідників, які вели за собою людей.

Завершилась смолоскипна хода урочистим виконанням гімну України.

До слова, ні міський голова, ні жоден з його заступників не взяли участь у заході, натомість районна влада була представлена головою Володимир-Волинської райради Андрієм Оніщуком, його заступником Павлом Карпюком, першим заступником голови РДА Володимиром Собіпаном.




коментарів: 2
  1. А у Нововолинську що, не шанують Степана Бандери? Чи націоналістів катма – одні комуняки? Як це на нас схоже.

    • Анатоліє Миколайовичу а в Нововолинську що є з ким організовувати? Свобода неактивна! Ті хто зараз так палко показують себе проукраїнськими служать міській владі і імітують боротьбу! Молоді патріотичної обмаль! Нема такої людини яка б взялась за організацію і міла організувати! До речі нововолинці були в Володимирі на акції!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця