<

Влада Володимир-Волинського району хоче переносити місце проведення фестивалю «Українське коровай-сузір`я»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 7.07.2016 / Володимир /
Перегляди
9
/ 1 коментар

Влада Володимир-Волинського району хоче перенести місце проведення фестивалю традиційної національної культури «Українське коровай-сузір`я» з Володимира-Волинського до Устилуга.

Про це власкору «Вголосу» розповіла депутат Володимир-Волинської райради від ВО «Свобода» Ганна Фурман.

Фестиваль «Українське коровай-сузір`я», який вісім років тому започаткувала редакція газети «Місто вечірнє», з районного рівня вийшов на всеукраїнській.

Цьогоріч попередньо обговорювалася ідея присвятити проведення фестивалю дітям учасників АТО, але несподівано влада району на чолі з головою Володимир-Волинської РДА Наталією Василець, вирішила перенести місце проведення фестивалю з райцентру до Устилуга і присвятити його обжинкам.

«Влада району своїми діями руйнує сталу традицію проведення фестивалю, подібного якому немає навіть на рівні України. Проведення фестивалю у Володимирі-Волинському зумовлене тим, що це райцентр і з усіх сіл нашого району та інших районів Волині сюди зручно добиратися. Крім того, міські жителі теж причетні до хліба, адже у місті є хлібозавод, який його випікає. Коли перенести фестиваль усі ці традиції зруйнуються, і те, що буде в Устилузі уже не буде фестивалем, а банальною виставкою тракторів одного із фермерів району. Ніхто ж не заперечує проти обжинок в Устилузі, проводьте, виставляйте трактори на огляд, але не ламайте традицій», – обурюється Ганна Фурман.

Ще одним аргументом проведення фестивалю у Володимирі-Волинському, на думку Ганни Фурман, є об’єднавчий фактор, адже зі створенням громад район ділиться: «Ми повинні мати те, що нас тримає разом. Коли у райцентр прибувають мешканці усіх сіл району – вони відчувають, що єдині, що вони єдина нація, що ми одна Україна і хліб – один із наших символів».

Влада району також планувала змінити дату і провести фестиваль на початку вересня, а не жовтня як це було завжди. Та все ж вдалося відстояти його проведення у жовтні.

Також Ганна Фурман розповіла, що чи не найбільше вкладає часу та зусиль у підготовку до фестивалю директор районного будинку культури Людмила Оцалюк, а її навіть не запросили на нараду і поки що не включили до оргкомітету.

Варто пригадати, що у 2014 році тодішньому очільнику Володимир- Волинської РДА Володимиру Савчуку, коли він захотів перенести проведення фестивалю, активісти на голову надягли смітник.

Якщо влада Володимир-Волинського району не схаменеться і не перестане ламати усталені традиції, то, за словами районного депутата, не виключені акції громадського спротиву.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця