<

Вільний мікрофон: чи готові парафіяни Успенського собору у Володимирі перейти до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:48 | 13.04.2023 / Володимир / , , , , /
Перегляди
9391
/ коментарів 6

На Вербну неділю до Успенського собору у Володимирі прийшло, порівняно з іншими церквами міста, не багато прихожан. Проте віряни, які ходять молитися до УПЦ мп, пори останні події в Україні, переконані, що їхня церква немає ніяких зв’язків із ворогом.

Поряд із храмом відбувалася акція протесту з метою закликати парафіян не ходити до собору, поки він підлеглий УПЦ мп, що є філією країни агресора.

У Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату

Біля плакатів з написами “Скільки ще має загнути українців, щоб ви перестали ходити в московський патріархат” віряни проходили з опущеними очима або удавали, що не звертають на них уваги, деякі – обурливо їх хрестили.

До мстиславового храму у 2009 приїжджав російський патріарх кирило, а влітку 2022 року – колишній намісник Лаври Паша “Мерседес”. До слова, нещодавно керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп їздив до Києво-Печерської Лаври та став на захист Павла Лебедя.

Самі ж парафіяни та священники переконують, що більше ніяких зв’язків з росією вони не мають і вперто не хочуть бачити, або ж визнавати цього вголос. Навіть, попри висновок державної релігієзнавчої комісії, яка дослідила, що нова редакція Статуту та Постанови Собору не розірвала зв’язки УПЦ із російською православною церквою.

Людей не спиняє й побиття військового у Хмельницькому, і те, що більшість священників УПЦ мп в окупованих областях України перейшла на сторону росії, і те, що росія обмінює попів на українських полонених, і те, що митрополит Онуфрій досі є членом собору РПЦ та має російський паспорт. Знахідки СБУ у храмах Української православної церкви московського патріархату та багато інших доказів причетності УПЦ до рф, яка уже дев’ятий рік поспіль вбиває наших громадян, гвалтує жінок і дітей, грабує і відбирає житло, відбирає наші території.

Тож, чи згодні віряни з тим, що у Володимирі може не буде УПЦ мп, та чи визнають автокефалію ПЦУ? Дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, на Волині заборонили діяльність УПЦ мп




коментарів: 6
  1. Фанат ,він і в Африці фанат ,а кацапська секта вміла задурити голови людям так ,що вони готові щоб ці брудні кацапській попи на них їздили ,і лижуть їм лапи .

  2. Буде прийнятий закон і всі перейдуть,для чого сварити людей?? Хоча влада не спішить з законом! Чому? А журналістка хай би задала питання у міській раді,чому діти депутатів не воюють?? Чи кишка тонка???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця