<

У Володимирі-Волинському затримують монетизацію пільг на транспортне перевезення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 5.09.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Отримання грошей особами пільгових категорій на проїзд в громадському транспорті Володимира-Волинського відтерміновують. 

Міський голова Петро Саганюк на брифінгу із журналістами 4-го вересня пояснив, що для монетизації пільг потрібен час і довивчення моментів як проводити виплати.

Нагадаємо, що раніше говорили про можливі виплати:

  • для учасників бойових дій – 69 гривень;
  • особи з інвалідністю І та ІІ групи – 166 гривень;
  • діти-інваліди, які навчаються у ВНЗ чи училищах – 332 гривні на місяць.

“Щоб запровадити монетизацію пільг потрібно мати фінансові ресурси ( а саме на місцевий бюджет такі виплати делегували від уряду – ред.). Ми обговорювали це питання. Однак учасники АТО та деякі категорії пільговиків незадовільняє. Було вирішено залишити поки що на такому рівні. Буде трохи інша ситуація, тоді і будемо думати як це впроваджувати в життя,” – наголосив Саганюк.

Додамо, що перевізникам наразі з міського бюджету виділяють для перевезення пільговиків близько 700 тисяч гривень протягом року.

“Якщо розділити між усіма пільговиками цю суму, то це вийде менше 100 гривень на місяць для людини. Але є деякі пільговики, які кілька разів на день користуються громадським транспортом, а є ті, хто взагалі не їздить. Це потрібно досконало вивчати. А для тих пільговиків, які не користуються громадським транспортом, ці 70-90 гривень були б якраз хоч якоюсь матеріальною підтримкою,” – додав на завершення міський голова.

Нагадаємо, що днями керівник соцзахисту населення у Володимирі-Волинському Олександр Смикалюк розповів, що у місті зменшилася кількість господарств які будуть отримувати субсидію. А розмір найбільшої призначеної субсидії склав 430 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця