<

У Володимирі-Волинському пройшли урочистості з нагоди перепоховання Тараса Шевченка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:24 | 22.05.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

22-го травня у парку “Слов’янський” біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся мітинг з нагоди 156-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря на Чернечій горі в Каневі. 

Священики різних християнських конфесій відслужили літію. Під час заходу зачитали уривки з творів Шевченка і поклали квіти до меморіалу Великому Кобзарю. В урочистостях взяли участь представники міської і районної влади, громадські активісти, студенти та школярі та усі небайдужі громадяни.

20-го травня 1861-го року на пароплавi “Кременчук” останки Кобзаря було перевезено з Києва до Канева. Двi доби домовина перебувала в Успенському соборi. Брати Шевченка хотiли поховати Тараса бiля стiн Успенського собору, але Григорiй Честахiвський, який супроводжував прах великого поета зумiв вiдстояти виконання останньої волi Тараса. 22-го  травня, пiсля вiдслуженої в церквi панахиди, прах вiднесли на Чернечу гору. Там славетний український поет спочиває і нині, а слова його творів лунають в усій Україні, в кожнму місті та селі, в кожному українському серці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця