<

У Володимирі-Волинському дубами засадять вулицю Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 27.03.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Не дивлячись на свій солідний вік, Володимир-Волинський із кожним роком тільки омолоджується.

Сприяє цьому не тільки дбайливе відношення громади до нього, а й озеленення. Ним займаються працівники зеленого господарства ДП «Троянда», на чолі з директором – Ольгою Ламанською. Як у цьому році планують омолодити княже місто, і якими новинками порадує нас «зелене царство» – дізнавалась, завітавши туди, – пише Слово-Волині.

– На посаді керівника я всього кілька місяців, – розповідає Ольга Миколаївна. – Раніше працювала у торговій сфері. Закінчила Львівський лісотехнічний інститут. На момент, коли запропонували очолити господарство, трудилась майстром у житлово-комунальній конторі. Були моменти, що вагалась. Адже, не дивлячись на вищу освіту, досвіду у цій галузі я не мала. Та, обдумавши, вирішила спробувати. Спочатку переживала, що колектив не сприйме, але коли познайомилась ближче – сумніви зникли. Люди виявилися дуже хорошими. Якщо потрібно, допомагають порадами та підказками. І завдяки їм багато почерпнула необхідних знань. Велику роль відіграє підтримка міської ради, яка завжди йде нам на зустріч. Сьогодні  у теплицях висаджено кілька десятків тисяч насаджень. Значна їх частина щодня продається у нашому квітниковому магазині, інші чекають, поки ними прикрасять клумби міста. Планується посадити кілька сот дубів на вулиці Луцькій. Вже сьогодні наші працівники зайняті цією роботою. Єдине хвилює, щоб не поламали. Бо на Ковельській траплялись подібні випадки. Прикрашатимуть пам’ятник «Плачучої матері» кущі калини. Не забуваємо і про могили загиблих воїнів у Великій Вітчизняній війні, на які вже заготовлені квіти. Чимало людей приїздять за насадженнями для своїх обійсть. Роботи вистачає. А ще маємо розсадити на території господарства берези, клени, туї, дуби… Серед тисячі квітів та насаджень у теплицях, найбільше виділяються великі за розміром агава та каланхое. На запитання, як їх використовують у господарстві, працівниці розповідають, що інколи приїздять люди і просять листки каланхое для лікування. З агави виготовляють текілу. Але поки цим ніхто не займався, – жартують вони.

– Ось так і працюємо, – говорить Ольга Миколаївна. – Боялася, що не справлюся, а зараз втягнулася в роботу і, навіть, на годинник іноді забуваю глянути. А попереду – непочатий край роботи. Місто чекає на озеленення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця