<

У Володимир-Волинському хірургічне відділення ТМО перейшло на енергію сонця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 29.10.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинському хірургічне відділення Територіального медичного об’єднання(ТМО) перейшло на сонячні колектори та фотоелектричні панелі.

Енергоощадне обладнання на даху лікарні встановили у рамках проекту «Альтернативні джерела екологічно чистої та безплатної енергії» за підтримки міської влади та ініціативи фонду «Здоров’я для всіх», пише Економіст.

Сонячні колектори, які нагріватимуть воду, та фотоелектричні панелі, які дозволять освітлювати частину приміщення, значно скоротять витрати лікарні на енергоносії. «Медичний заклад економитиме 70-80 кВт за добу, – говорить провідний інженер ТМО Ігор Шпур . – Енергію зарядженої вдень акумуляторної батареї лікарня використовуватиме вночі – її вистачить на 15 годин безперебійного освітлення».

У сонячний день вода нагріватиметься до 50 градусів протягом двох годин і буде надходити до електробойлерів, які при потребі догріватимуть її до необхідної температури, розповідає Дмитро Колосовський, представник миколаївської компанії, яка займається встановленням сонячних батарей. У разі відключення електроенергії сонячна панель дасть змогу освітити частину приміщення. На додачу, екологічно чисті й економні джерела енергії не потребують великих зусиль та спеціальних знань в обслуговуванні, запевняє фахівець.

Проект, який обійшовся у 200 тисяч гривень, фінансувався з іноземних благодійних структур, зокрема, швейцарських.

Володимир-Волинське ТМО стало дев’ятим медичним закладом в Україні, де встановлені енергоощадні системи з використанням енергії сонця. «Першим був пологовий центр у Гайвороні(Кіровоградська область), де сонячні колектори дали змогу акушеркам та медсестрам мити руки до та після пологів теплою водою, – згадує голова правління фонду «Здоров’я для всіх» Сергій Шевчук. – Вражаючий ефект справили фотоелектричні панелі у лікарнях Харківської, Херсонської та Одеської областях, які мають 250-270 сонячних днів у році. Так, сонячні батареї у Чаплинці (Херсонська область) у разі аварійних знеструмлень забезпечують операційний блок або пологове відділення електроенергією протягом шести годин».

Сергій Шевчук сподівається, що переконавшись у доцільності та ефективності інноваційних систем в ТМО інші організації міста також підключатимуться до сонця.

Примітно, що раніше Володимир-Волинська лікарня відмовилась від природного газу, встановивши твердопаливні котли.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер