<

У студії «БУГу» розповідали про будівництво у Володимирі-Волинському пам’ятника насильно виселеним українцям з території Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 4.03.2019 / Володимир, Онлайн /
Перегляди
5
/ коментарі 2

На території Храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії по вулиці Драгоманова у місті Володимирі-Волинському планують встановити пам’ятний знак насильно виселеним українцям з території Польщі у 1944-1947 роках.

Про проект пам’ятника, який зведуть у Володимирі-Волинському, розповів голова Володимир-Волинського культурного товариства «Холмщина» Юрій Грицюк.

З його слів, проект пройшов всі необхідні погодження. Автором проекту пам’ятника є Тарас Дукельський.

Як розповів Юрій Грицюк. Вартуватиме сам пам’ятника 105 тисяч гривень. Наразі зібрано 90 тисяч гривень. Але ще потрібно врахувати додаткові роботи, вкладання бруківки, що обійдеться ще в кілька десятків тисяч гривень. Кошти на встановлення пам’ятника можна скидати на рахунок Ощадбанку №26000300719026.

Зведення такого пам’ятника саме у Володимирі-Волинському, розповідає голова місцевого товариства, доцільно, адже саме тут осідало багато насильно виселених українців з території Польщі у 1944-1947 роках.

Також Юрій Грицюк розповів про мету і завдання, які перед собою ставить товариства «Холмщина», про результати діяльності організації.




коментарів: 2
  1. Хрест є найдавнішим символом вічності, безсмертя, страждання. А виселення понад 700 тисяч людей з їх одвічних земель не було радістю, а було трагедією та стражданням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця