<

У селі Володимир-Волинського району з невідомих причин гине худоба

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:36 | 8.08.2016 / Володимир /
Перегляди
419
/ Коментарі відсутні

З невідомих досі причин на Волині похворіла худоба – люди нарікають на птахофабрику, яка нібито зливає нечистоти просто в поле, відповідні служби причину встановити теж не можуть.

Надія Веремчук із села Стенжаричі розповіла, як кілька тижнів тому буквально за кілька днів «згоріла» її корова. Нещастя у селі торкнулося багатьох, захворіла не одна годувальниця сім’ї. Недуга перекинулася аж на дві череди, а потім і на третю, – інформує Місто вечірнє.

– Я зверталася до старости, дільничного ветеринара. Потім телефонувала до начальника Управління ветеринарної медицини Анатолія Швидуна. Він припустив, що ймовірною причиною захворювання став кліщ. Звісно, мене не задовольнила сама відповідь без конкретного обстеження. Зверталася також в область, розповіла ситуацію, обіцяли все вирішити. Того ж дня таки прибула районна комісія. Взяли у тварини кров на аналіз і воду з рову, де п’ють корови. Результатів експертизи ми досі не знаємо, – розповідає пані Надія.

Корова Надії Веремчук першою постраждала від невідомої хвороби. Жінка переконана, що виною цьому стала вода в рову. «Останнім часом у дітей після купання в цій водоймі подразнювалася шкіра. Раніше такого не було. А цього разу трапилося взагалі страшне: корови напилися справжньої отрути. Кого звинувачувати в цьому? Не знаю. Можливо, птахоферму в Селиськах, яка, за чутками, зливає нечистоти просто в поле. Або корова отруїлася гербіцидами. Саме перед бідою кілька днів лив дощ. Ймовірно, він став причиною того, що у меліоративні канали потрапили хімікати», – припускає жителька Стенжарич.

Тим часом начальник управління ветеринарної медицини Анатолій Швидун у телефонному режимі розповів, якими були результати експертизи. З його слів, воду на аналіз було взято надто пізно. У лабораторії не виявили нічого підозрілого, тому ветеринари гадки не мають, у чому ж була причина таємничого захворювання великої рогатої худоби у Стенжаричах. «Ми свою роботу повністю виконали. Експертизу зробили, лікувальну допомогу надали», – сказав Анатолій Швидун.

На жаль, зі старостою села Стенжаричі Анатолієм Яльницьким зв’язатися не вдалося. Ось тільки власникам худоби не позаздриш, адже доводиться контролювати, щоб корова не пила отруйну воду з рову.

Аліна Зай, с.Стенжаричі, Володимир-Волинський район




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця