<

ТзОВ “Райдуга” все ж доведеться сплатити за збитки, нанесені Володимир-Волинській міськраді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 20.05.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Таке рішення прийнято 20-го травня на засіданні Виконавчого комітету Володимир-Волинської міськради. У рішенні вказано, що керівник ТзОВ “Райдуга” Наталія Любімцева повинна сплатити до міського бюджету  суму збитків, заподіяних внаслідок використання земельної ділянки з порушенням законодавства про плату за землю.

Попередньо на розширеному засіданні комісії по визначенню розміру збитків, заподіяних територіальній громаді міста, сума сягала 26 тисяч гривень. Хоча сама пані Любімцева вважає, що дане рішення – безпідставне.

Натомість, комісія, що діяла при міськвиконкомі вважає, що власники ТзОВ “Райдуга” заборгували перед міським бюджетом. Зі слів заступника міського голови Олега Свідерського, це підприємство протягом 14 років не сплачувало податок за землю. Та й взагалі, чиновники вважають, що згідно із новою редакцією закону про землю від 2001 року ТзОВ взагалі немає підстав на постійне користування цією ділянкою.

Технічну документацію, каже директорка, вони виготовляють. А так як підприємство знаходиться на спрощеній системі оподаткування – тобто, сплачують єдиний податок – в нього включений і збір за землю.

Начальник Головного управління Держземагентства в області Василь Василенко, який очолив дану комісію при міськвиконкомі, вважає таке трактування системи оподаткування підприємицею не законним і рекомендував все ж стягнути із ТзОВ “Райдуга” суму завданих міській раді збитків.

20 травня на засіданні виконкому акт комісії затвердили. Це означає, що в місячний термін директорка Любімцева має добровільно сплатити у бюджет міста 26 тисяч гривень. Інакше, міська рада подаватиме позов про примусове стягнення збитків у судовому порядку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця