<

Туристично-відпочинковий зліт “Юність” відкрився неподалік Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:16 | 22.06.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ коментарі 2

Близько 80-ти дітей з району та по 10-ть школярів від кожної міської школи оздоровляться у мальовничій місцевості неподалік Володимира-Волинського, що зветься у народі урочище “Військова водойма”. Зліт триватиме 6-ть днів. Не зважаючи на дебати з приводу доцільності проведення такого табору на останній позачерговій районній сесії, захід відбувся і приніс невимовну радість дітям та оптимізм педагогам і організаторам.

А організаторами виступили Володимир-Волинський районний відділ освіти за підтримки районної ради та райдержадміністрації. При обговоренні цього заходу голові ради Андрію Оніщуку та начальнику управління освіти району Аллі Мельник довелося подолати не малий супротив ряду депутатів, серед яких був і присутній на відкритті зльоту Юрій Михалець. Однак, виступаючи сьогодні на святі, стверджував, що втішений фактом діяльності такого патріотичного осередку оздоровлення школярів району та закликав дітей ділитися своїм відпочинком на Facebook.

79-ть дітей заїхали із різних шкіл району в табір 22-го червня. А із міста до них зі своїми наметами доїжджатимуть щодня по десятеро міських однолітків. Кожна школа Володимира-Волинського протягом однієї доби оздоровлюватиме своїх вихованців. За весь період зльоту районних школярів відвідає ще близько 50-ти містян.

DSC_0002
DSC_0015
DSC_0020
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0033
DSC_0036
DSC_0040
DSC_0056
DSC_0063

“Це масштабний для району захід, куди вкладено фінанси і на сьогодні ми можемо продемонструвати, на що вони пішли. Підзвітна кожна копійка. Нами влаштовані їдальня, медична частина, туалети, душова, діти із сільських шкіл забезпечені наметами, придбаними за кошт районного бюджету. Харчування в таборі 5-ти разове! Питна вода видається кожній дитині на руки. депутат райради Михалець забезпечить нас технічною водою, картоплею. Кожен допомагає чим може, кожен директор школи вклав чимало і морально, і матеріально у цей захід”, – розповіла начальник райвідділу освіти Алла Мельник.

DSC_0053
DSC_0065
DSC_0067
DSC_0070
DSC_0072
DSC_0076
DSC_0081
DSC_0082
DSC_0084
DSC_0090
DSC_0091

Кожне міроприємство, особливо для дітей, можливе за наявності команди однодумців. А в таборі “Юність” працюють саме такі. Ніхто не примушував керівників навчальних закладів району, педколективи їхати – усі погодилися з великим задоволенням. Адже наметові табори запам’ятаються кожному школяреві своєю романтично-туристичною атмосферою.

Протягом 6-ти днів діти проводитимуть час не тільки у розвагах, а й з пізнавальними елементами. Зокрема, вони відвідають Меморіал в’язнів, закатованих у німецькому концтаборі “Норд-Офлаг, 365”, музей зброї та поспілкуються з учасниками АТО, воїнами – афганцями, ветеранами Другої світової війни. Цей день у таборі називатиметься “Днем юних патріотів”. Наступного дня діти поговорять про здоровий спосіб життя та вибір професії. Третього дня школярі перетворяться у справжніх Робінзонів та проведуть туристичні змагання з орієнтуванням, топографією місцевості та демонстрацією вмінь розбивати намет.

DSC_0102
DSC_0103
DSC_0104
DSC_0107
DSC_0095

По завершенню першого табірного дня усі учасники зльоту братимуть участь у святковому багатті. Ще діти візьмуть майстер-класи з хореографії, вокалу, художнього мистецтва, архітектури. Після цього до Дня Конституції усі учасники продемонструють свої вміння та навички. Дівчатка, а, можливо, й хлопці матимуть змогу проявити свої кулінарні таланти на конкурсі “Барви літа”. Ще невгамовні вчителі та організатори на закриття зльоту підготують зі своїми вихованцями рід флеш-мобів та охоче продемонструють їх усім гостям.

Приємного відпочинку, покращення здоров’я та незабутніх вражень бажали учням присутні на відкритті “Юності” дорослі.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця