<

Спортивні тренажери намагалися встановити у дворі будинку по вулиці Ковельській, 140 без відому його мешканців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:51 | 10.06.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Працівники Володимир-Волинського ЖЕКу, згідно із рішенням міськради, намагалися сьогодні встановити спортивні тренажери у дворі будинку по вулиці Ковельській, 140. Роботи розпочали на облаштованому, заасфальтованому майданчику, який слугує дітям як місце для гри у баскетбол, футбол та катання на роликах. Саме такі дії влади та комунальників викликали обурення мешканців будинку.

Аргументи мешканців будинку на вулиці Ковельській – “нас не запитали, ми згоди своєї на руйнування асфальтованого полотна майданчику не давали!”. Як зауважила одна із мешканок, вони проживають тут із 1988-го року. І завжди цей майданчик слугував місцем для гри дітей у баскетбол, волейбол та малюнку на асфальті.

А сьогодні, зі слів начальника Володимир-Волинського ЖЕКу Андрія Пасося, згідно із рішенням міської ради, тут вирішили встановити спеціально виготовлені спортивні тренажери. Начальник комунальної служби стверджує, що таке рішення депутатами міста було прийняте згідно із проханням мешканців будинку.

Однак, жильці, які вийшли на двір протестували проти дій влади та казали, що їх не запитали. Відтак, працівники ЖЕКу змушені були завантажити тренажери та відвезти їх на склад. “Спочатку п’ять чоловік просять встановити тренажери, пишуть листи до міської ради, а потім інші – виходять і кажуть, що ці п’ятеро не просили”, – каже начальник ЖЕКу.

11-го червня мешканці будинку планують провести загальні збори усіх квартиронаймачів, де зможе висловитися кожен з цього приводу. Представники влади стверджують, що хотіли як краще, однак, якщо цей будинок проти тренажерів, то знайдеться двір, який погодиться на їхнє встановлення.

На сам кінець, ті, хто вийшли відстоювати свій двір сказали, аби комунальники заасфальтували для тренажерів іншу ділянку двору і тоді встановлювали їх. Руйнувати ж готову площадку мешканці не дадуть.

На відео представники будинку та комунальні служби пояснюють свої позиції.

DSC_0579
DSC_0583
DSC_0587




коментарів: 2
  1. Таки формується і Володимирі громадянське суспільство! Шкода що причиною удаваної ” активності” ЖЕКу стала … скарга одного! приватного будинку… на ігрову активність дітей і молоді мікрорайону. Причому у встановлені законом часові рамки з 7до 22!!! Так, люди вирішуючи особисті проблеми (а може це просто оновлення огорожі?) і тому виступили проти… здорового способу життя: футболу, баскетболу і… зробленої власними руками представників громади спортивної волейбольної площадки. На стали аргументами для розлючених і непримиренних приватних власників факти, що коли діти не займатимуться спортом, то завтра прийдуть зі шприцом, чи проникнуть в приміщення за майном, а спортивне містечко єдине у зоні конфлікту. Планували його не десятки дітей, що донині не мають нормального містечка для розваг і туляться між десятків авто та на клаптиках зеленої трави біля багатоквартирних будинків, а попередні покоління. Поступу від скаржників фактично не відчули, ні представники багатоквартирних будинків, ні їх діти. Проте поважати свою думку ГРОМАДА ПРИМУСИЛА і владні, і виконавчі структури, які не узгодили свої дії із рішенням загальних зборів мешканців і робили все шито-крито. Щодо приватного майна, вважаю, кожен вибирає де і як жити, як зробити життя старшого покоління комфортним. Можна і звести 5-метрову огорожу, і закрити власність у ковпак, щоб боронь-Боже м’яч не попав у город, чи дитина сніжкою не поцілила, а можна ж і разом зі своєю родиною стати уболівальником, чи зайнятись спортом поряд, за межами свого “схрону” замість писання скарг, збирання пліток придумати спосіб безконфліктного життя?! Можна висадити високорослі дерева, але можливо і вони завтра стануть причиною невдоволення, бо закриють сонце на город. Хоча правила добросусідства говорять про інше: вітатися із сусідами- бажати добра-справа честі кожного; коли йдуть на поступки одні, навіть коли вони у 100% більшості – варто і самим задуматись, чи не буде соромно вашим дітям-онукам за ваші приватновласницькі бажання. Бо ніколи інтереси навіть найріднішої, наймудрішої однієї людини, не можуть стати проти поміркованих рішень більшості громадянського суспільства.

  2. …brechneju swit projdesz , ta > nazad NE powerneszsia…!
    …prawda je odna ,a brechnia >>> lukawo=bagatolyka…
    …ti ,chto najbiljsze gorlanytj , perewarzno >>> faljszywi , korystoljubywi , linywi “kliszczi”…
    …moraljne i widpowidaljne gromadiansjke suspiljstwo NE budujetjsia na fundamenti >>> brechni , chamstwa , plitkarstwa i t.d. …
    …jakszczo na cjomu dworowomu szyzo=szou NE bulo prysutnjo wid 50 % do 75 % predstawnykiw 144 kwartyrnogo budynku , to czy morzna wyswitlyty ISTYNU cijeji spirnoji dworowoji sytuaciji…?! …widpowidj >>> NI !!!
    …w danij sytuaciji wlada mista staralasia zrobyty > dobro dlia > oboch storin konfliktu…
    …u bagatjoch problemach/nedolikach po > blagoustroju prybudynkowoji terytoriji 9-powerchowogo budynku , zbererzenni u > dobromu stani dytiaczogo majdanczyka i katka (basketboljnoji ploszczadky) >>> 100 % prowyna lerzytj same na >>> doroslych meszkanciach i jichnich “wychowanych” ditkach !!! …i ce >>> ISTYNA !!!
    …cha-cha…”pomirkowanych” riszenj…, NE zawrzdy biljszistj je … pomirkowanoju…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця