<

Швидка реакція лікарів врятувала життя чоловіка у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 1.04.2020 / Володимир / , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

У комунальному підприємстві «Володимир-Волинське територіально-медичне об’єднання» проведена лікарями процедура тромболізису врятувала життя 57-річному чоловікові з ішемічним інсультом.

Найважливішою умовою для проведення тромболітичної терапії є введення препарату в перші 3 години від початку симптомів – для цього є необхідною злагоджена робота лікарів, черговим прикладом якої є випадок у Володимир-Волинському ТМО, повідомляють на офіційному сайті Володимира.

Чоловік 1963-го року народження з ознаками гострого інсульту потрапив в приймальне відділення лікарні близько другої години ночі.

Завдяки скоординованій роботі чергового лікаря, рентгенолога, лікаря-анестезіолога, невролога, персоналу приймального відділення, ВАІТ та лабораторії, пацієнт був вчасно обстежений. Зокрема, було проведено комп’ютерну томографію головного мозку, лабораторні дослідження, клінічний огляд. Чоловіку встановили діагноз “ішемічний інсульт” та у зв’язку з відсутністю протипоказань запропонували провести тромболітичну терапію, яку застосували після надання хворим згоди.

Стан пацієнта покращився уже протягом години з подальшим повним відновленням всіх порушених функцій. Терапія дала можливість спостерігати практично миттєве поліпшення стану здоров’я чоловіка, а вже на 5 день його виписали з лікарні.

Тромболізис на сьогоднішній день є єдиною можливістю високоефективної допомоги при ішемічному інсульті, дозволяє відновити кровоток в ураженій судині і мінімізувати незворотні зміни в тканині мозку. Частота її використання у всьому світі складає в середньому 3-5% від загальної кількості ішемічних інсультів.

Нагадаємо, що у Володимирі-Волинському процедуру тромболізису – розчинення тромбу при гострому ішемічному інсульті – вперше провели у відділі інтенсивної терапії територіально-медичного об’єднання міста в жовтні 2019 року

У попередньому випадку жінку привезли з паралічем, а вийшла вона із реанімації своїми ногами. 

Фахівці зауважують, що необхідно докласти усі зусилля для того, щоб тромболітична терапія увійшла до рутинної практики лікування інсультів.




один коментар
  1. Невже у нас все НАСТІЛЬКИ погано, шо звичайна і очікувана робота лікарів подається як шось екстраординарне?
    Вони на це вчились!

    П С.: я дуже поважаю професію медиків, ДУЖЕ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця