<

Розпочали ремонт аварійної багатоповерхівки у центрі Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:29 | 13.06.2019 / Володимир /
Перегляди
258
/ коментарі 2

Вже кілька днів ведуться роботи з укріплення несучих конструкцій багатоповерхового будинку на площі Героїв у Володимирі-Волинському (Князя Василька,2). Зазначимо, що через аварійний стан будинку усі масові заходи з центру міста перенесли у парк «Слов’янський».

Як розповів начальник міського управління ЖКГ та будівництва Віктор Фіщук, такого ж укріплення потребує і сусідній будинок по вулиці Івана Франка, 4.

Справа у тому, що близько 10-ти років, коли на будинках з’явилися фасадні тріщини, у них були встановлені спеціальні маячки. Проводився регулярний нагляд за ними.

“Кілька років була стабілізація, маячки не відлітали. В цьому році весною під час чергової перевірки було виявлено, що вони порозшаровувалися і повідлітали у двох будинках фактично одночасно”,- сказав Віктор Фіщук.

Тому, розповів начальник ЖКГ, була викликана проектна група, яка дала технічне заключення. Висновок однозначний: потрібно підсилювати несучі конструкції будинку.

“Що стосується будинку Князя Василька, 2, то відшаровуються крайні підїзди, що біля культурно-мистецького цетру. На Франка, 4 – там посередині. Розроблена проектна документація, пораховані кошти, неодноразово ми проводили туди депутатів, щоб вони побачили і прийняли рішення про фінансування цих робіт”, – розповідає Віктор Фіщук.

З міського бюджету були виділені кошти на «стягування» будинку по Князя Василька. Підрядник – колективне підприємство «Промжитлобуд» – приступив до виконання робіт кілька днів тому. Як розповів Фіщук, на сесії міської ради, яка відбудеться 11-го липня, буде винесено бюджетну пропозицію виділити кошти на підсилення несучих конструкцій будинку на Івана Франка,4.

Зазначимо, що кілька років тому було виконано «стягування» сусідньої багатоповерхівки по вулиці Ковельській. Є загроза, що «тріщатимуть» й інші сусідні будинки.

Якщо взяти і проаналізувати, то від культурно-мистецького центру, Івана Франка,4, Князя Василька,2, РАЦС, Ковельська,12, Ковельска,10, Шевченка,8, вся вулиця Роксолани і Данила Галицького, сюди можна додати автостанцію – усе це тріщить. Я довго цікавився чому так. Є ж райони міста, де побудовані будинки в ті ж роки і з тої самої цегли, але там не тріщить. Знайшли мені карту в музеї.

Виявляється, що по цій межі, де встановлені ці будинки, проходив захисний рів княжого міста, наповнений водою. Потім його засипали. Але він був глибокий і його засипали грунтом. Це грунти нестабільні, тобто не ті, які утворилися природнім шляхом. І вони просідають. У свій час не провели дослідження, було набудовано купу п’ятиповерхівок і на сьогодні маємо результат“, – резюмував Віктор Фіщук.




коментарів: 2
  1. ви забули – пор всю вулицю Шевченка яка теж тріщить… від вантаживок..
    Що – це в мерії – не відомо??? сама стара вулиця- з ремонту якої – відмили кучу грошей, а до ладу- так і не довели:
    -біля Пан Буда- на дорозі- яма з костки
    – сміткиків – не має (викидають сміття – де завгодно);
    – з поштовими скринками- взагалі жо….па. – всі рахунки людей- гоняє вітер по вулиці…
    – машини – льотають- як скажені, хоча є обмеження швидкості..
    хочь -кожного ранку- робить обїзд Саганюк, но.. все ГУД!!!!
    ЗАДРАЛО!!!!

  2. міська влада як завжди все робить через одне місце. Ну скажіть навіщо викидати сотні тисяч , якщо не встановлено точно причину виникнення тріщин . Адже немає ніякого офіційного документу про аварійний стан будинку і що саме привело до виникнення тріщин .А можливо всі проблеми з фундаментами , хто робив якісь дослідження … і тоді можливо треба почати з підсилення фундаментів а не зараз створювати скандальні ситуації з мешканцями будинку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця