<

Пришкільні літні табори запрацювали у Володимирі-Волинському та районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:28 | 3.06.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Закінчення навчального року автоматично дало старт початку літнього оздоровлення. Чимало дискусій відбувалося протягом року де і як проводити табори для школярів, однак цьогоріч кардинальних змін не трапилося. Діти відвідують пришкільні табори, а районна рада 3-го червня виділила близько 30-ти тисяч гривень на експериментальний наметовий табір в урочищі Військова водойма.

Табори на асфальті – мрія далеко не кожного міського учня. Більшість із надихалися автомобільними викидами протягом навчального року. Та й сільські діти ладні вирватися із звичного оточення та господарських літніх клопотів, аби провести час серед однолітків на природі.

Одначе, табір в наметах як альтернатива шкільному, тягне за собою ряд проблем. Перша і найбільша – фінанси. Ні кишеня району, міста чи області, ні батьківська не розтягнуться настільки, аби влаштувати декілька десятків відпочинкових містечок. Адже тільки у Володимирі-Волинському більше тисячі учнів наразі відпочивають при своїх школах. В районі ця цифра значно більша.

Окрім фінансів – це штат педагогів, готових взяти на себе відповідальність за дітей на природі чи біля водойми. Звісно, не менш важливо – організація харчування, забезпечення матеріально-технічної бази, культурно-оздоровчої програми.

Отже, у самому Володимирі-Волинському з 02 по 19 червня 2015 року функціонують табори з денним перебуванням дітей. Це: ЗОШ №1 – «Барвінок», 135 ; дітей ЗОШ №2 – «Калинонька», 330 дітей;  НВК «ЗОШ №3-ліцей» – «Вітрило», 300 дітей; Гімназія – «Паросток», 150 дітей; ЗОШ №5 – «Сонечко», 150 дітей. Всього планується оздоровити 1065 учнів шкіл міста на суму 134 тисячі 190 грн.

Серед дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком, діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, діти- інваліди, діти, що стоять на диспансерному обліку, відмінники навчання, обдаровані. Не залишились поза увагою діти, батьки яких є учасниками АТО, особливо діти загиблих під час військових дій, діти з сімей переселенців.

В районі цьогоріч діє 20 пришкільних таборів. Однак, депутати районної ради, хоч і сперечалися, однак 30 тисяч гривень на наметовий табір виділили. У ньому планують оздоровити 80 дітей протягом 6-ти днів. Близько 16 тисяч гривень витратять на харчування, решту – на придбання спальників, наметів та іншого необхідного спорядження.




коментарів: 2
  1. А де про Нововолинські табори?
    Чи про іваничівські? Порівняйте – які кращі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця