<

Прихована небезпека, або чи варто спалювати залишки сухого листя та трави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:38 | 10.02.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Навесні, та в осені вправні господарі, готуючи ділянку до нового сезону, прибирають залишки опалого листя та сухої трави. Як правило, вони спалюють цей непотріб на власному подвір’ї, або десь поряд. Доклав зусиль, аби зібрати його, підпалив, і справу зроблено! Та мало хто замислюється над тим, якої шкоди він завдав не лише навколишньому середовищу та оточуючим, а, насамперед, власному здоров’ю. Під час активного спалювання рослинних залишків повітря у місті стає важким і гірким. Додаткова проблема полягає в тому, що з листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, в результаті чого в повітря вивільняється незліченна кількість різноманітних хімічних сполук, які забруднюють атмосферу і є шкідливими для людини.

Так 7-8 лютого поступило повідомлення черговому служби 101 про те, що на території Слов’янського парку та Зарічанської сільської ради невідомі люди підпалюють  очерет, суху траву та іншу суху рослинність. Зі слів мешканців які проживають поряд ймовірно це роблять діти.

Громадяни не розуміють, що саме їхня недбалість та необережність під час випалювання сухостою можуть стати причиною масштабних пожеж. Масштабні загорання можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей:  спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Нагадуємо, що самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах суворо забороняється.

 Володимир-Волинський МРВ УДСНС у Волинській області

6d44f479-9b60-4af6-9d91-fce8862f32a9
d6603e0d-6124-4c27-8cf5-17a218c98f47
4bd3326a-9caf-4d59-b03a-e3cc502a7b0d




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця