<

Причина вибуху котла у дитсадку Володимир-Волинського району. Експерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 14.02.2015 / Володимир / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Причиною вибуху котла, який опалював дитячий садок у селі Лудин Володимир-Волинського району, стало невиконання вимог законодавчих актів з охорони праці. Саме до такого висновку дійшли у Фонді страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володимирі-Волинському.

Зі слів страхового експерта з охорони праці Фонду Миколи Душнюка, встановити, хто конкретно винен у тому, що котел вибухну – неможливо. Завідуюча садочком на момент нещасного випадку була у відпустці, а кочегар відмовляється розповідати, де він отримав опіки.

«У поліклініці він сказав, що отримав опіки вдома, а згодом лікарю в травматологічному відділенні повідомив, що перечепився та впав у багаття», – каже експерт.

Через те, що ніхто не контролював роботу котельні в системі опалення замерзла батарея.

«Фактично, люди, які експлуатували котел були непідготовлені. Тут все впирається в навчання. Ми зараз формуємо групу в навчально-курсовому комбінаті і лише після проходження навчання людей будуть допускати до роботи в котельнях. Вся проблема в тому, що у зв’язку з постановою Кабінету Міністрів будь-які перевірки об’єктів, зокрема дитсадків, – заборонені. В підсумку, за минулий рік кількість професійних захворювань та нещасних випадків на виробництві різко збільшилась. Якщо роботодавця не перевіряти, він починає халатно відноситися до безпеки на виробництві», – підсумував Микола Душнюк.

Нагадаємо У селі Лудин Володимира-Волинського району у дитсадку вибухнув котел




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер