<

Про нелегальні АЗС та гральний бізнес говорили на виконкомі у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 16.05.2019 / Володимир /
Перегляди
1
/ 1 коментар

16-го травня відбулося засідання виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. Члени виконкому розглянули і проголосували 16 проектів рішень. Найбільше обговорень викликало питання «Про підсумки виконання бюджету міста за перший квартал 2019 року».

Депутат Ярослав Жук висловив зауваження, що подібні щоквартальні звіти потрібно зробити доступнішими для депутатів міської ради. Їх, згідно Закону про місцеве самоврядування і бюджетного регламенту, варто заслуховувати на засіданнях сесій міської ради. Як розповіла начальник відділу з питань організаційно-аналітичної роботи Ірина Ліщук, всі подібні звіти публікуються на офіційному сайті міської ради.

Міський голова Петро Саганюк зауважив, що потрібно уважніше ставитися до планування бюджету і прогнозувати реальні цифри, адже звідси виникають певні планові невиконання, хоча насправді ситуацію можна було передбачити.

“Платні послуги. Для чого планувати ЦНАПу таку високу цифру, якщо попит на виготовлення закордонних паспортів нижчий, ніж у минулому році. Треба реальні цифри ставити. Є лист, що буде проведений у нас перепис населення. Тоді ми зможемо оперувати реальними цифрами”.

Також міський голова зауважив, що бюджет недоотримує через нелегальну торгівлю паливом. У місті та біля нього, за словами Петра Саганюка, діють нелегальні заправки, але скільки б не писали листів в різні інстанції, ніхто на це не реагує.

“Проїдьтеся і подивіться, скільки автомобілів з київськими номерами розвозять паливо. А чи вірите, що хтось зараз буде їздити на фурі за мінімальню зарплату? Я писав листи. Тепер буду писати скарги”, – сказав Петро Саганюк.

Також очільник міста зачепив тему стоянки на зупинках міста міжміських автобусів. За його словами, він налічив 40 автобусів. які стають на зупинці біля міської ради та їдуть далі до Польщі.

“Вже дістало. Я написав листа в трансбезпку. Де результат? Нема кому розібратися. А потім говорять, що влада кришує ці речі. Якщо не дадуть відповідь в трансбезпеці, є обласна рада. Ці автобуси на станцію не заїжджають, бо там треба реєструватися і платити податки”, – сказав Петро Саганюк.

Присутні на засіданні депутати поцікавлися, як йде боротьба з гральним бізнесом у Володимирі-Волинському. Начальник Володимир-Волинського управління ГУ ДФС у Волинській області Сергій Демосюк повідомив, що діє комісія по легалізації праці найманих працівників. Додав, що було написано багато листів з проханням проведення нагальних перевірок по подібних закладах. Але вони не проведені.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця