<

Правоохоронці зайняли позицію «моя хата скраю», – голова Волинської ОДА про автоколапс в Устилузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:22 | 28.11.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарів 17

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів про складну ситуацію на двох митницях.

Про це стало відомо у понеділок, 28 листопада, під час оперативної наради, – пише ВолиньPost.

Очільник області повідомив, що у вихідні провели термінову нараду та створили оперативний штаб, завдяки чому ситуацію впорядкували.

«Складається враження, що у нас лише одна проблема – затаритися контрабасом і проскочити через кордон. Поліція зняла свій пост і всі наші водії на так званих іноземних номерах ринули в місто. В той час, коли громадські активісти намагалися навести порядок, поліцейські сиділи у своїй машині та гріли одне місце. Позицію «моя хата скраю» зайняли й прикордонники», – заявив голова.




коментарів: 17
  1. Такий безпрідєл робити в свої перші робочі дні????Активісти понаходилися,пускають кого хочуть,це свій треба пропустити ,а то кум то сват,то від”їдь на паро хвилин зараз заїдеш і через пару хвилин заїзжають з талончиками.За який місяць в оцих горе активістів будуть хати нові стояти,ото буде моя хата з краю. Були прикордонники хай би стояли,всетаки останнім часом вони навели лад,і такого безпрідєла не було.

  2. При усій повазі до обласної державної виконавчої влади. Вважаю, що це питання повинно бути юридично врегульовано на загальнодержавному рівні. Черги на кордонах із країнами ЄС, виникли не учора, і напевно вони не зникнуть завтра. Тому Загальнодержавним нормативним актом повинно бути визначено, що означає термін “черга перед пунктом пронуску” через кордон. Чия це сфера відповідальності – державної прикордонної служби, Національної поліції чи іншого державного органу.? Потрібно встановити такий порядок, щоб поза чергою проїхати було не можливо. А такий порядок потрібно визначити відповідним актом, скоріше усього нормативним актами ДПСУ чи Кабінету Міністрів. На мою думку – поліція повинна слідкувати за дотриманням громадського порядку, дотриманням Правил дорожнього руху,і не більше

  3. Побалакали про електронну чергу і забили, бо дійсно, взятку не візьмеш. А чом би дійсно не зробити оцю електронну чергу? Зареєструвався через інтернет і на свій час проїхав. А то там де є присутня людина , а не робот, скрізь і завжди буде кум сват брат, або хабар.

    • Пані Люда, із Вами погоджуюсь. Але цю “електронну чергу” повинен зробити уповноважений на це орган влади. А такого органу фактично не існує, для цього повинно бути прийняти відповідне державне рішення, напевно на рівні Кабінету Міністрів, Це ж не “самозванці” повинні робити.

    • Електронна черга, здавалося б, вирішила цю проблему. Принаймні, хотілося б так вірите. Аби не склалась така ситуація, як у візовому центрі. “Наш народ не победим”, і попит хакерів, у такому випадку зросте.

  4. Все це показує яка у нас “бездіяльна” влада: ну геть нічого не можуть і геть нічого в них не виходить… – “балаболи”.

  5. Висловлю свою димку. Я гадаю, що контролювати потік автомобілів в сервісній зоні, і тільки там, повинні силові структури, нацполіція і ДПСУ, які мають певні права та обов”язки, за які несуть відповідальність як адміністративну так і кримінальну. При необхідності разом з ними можуть бути активісти, і при цьому вони повинні контролювати один одного, хоча єдиним контролером є власна совість. Те що чергу контролюють активісти є абсурд, зокрема лише Устилузькі, так як є багато випадків позачергового заїзду родичів, знайомих і т.д….

    • Контролювати чергу повинен уповноважений державою орган влади. Такий орган повинен бути юридично визначений, Думаю, що це повинен визначити уряд. І прийняти відповідне рішення.Як саме потрібно контролювати чергу повинно бути чітко визначено у відповідному документі. (постанові Кабінету міністрів)І спочатку потрібно визначити, що таке взагалі “серга для виїзду за кордон”, Яка відповідальність за порушення цієї черги, хто повинен притягувати до відповідальності за такі порушення. Кріфм того повіинен бути чітко встановлений механізм контролю за цією чергою, причому такий механізм, щоб його порушити було неможливо або вкрай важко.

  6. А все вкрай простенько: доїзд до кордону в порядку черги має відбуватися чітко зі сторони супермаркету “Максим”. Весь транспорт з Устилуга – виключно дипломатичні номери і виїзд з кордону теж через Устилуг. І тоді не потрібно прикордонників, поліції, муніципалів або інших хабарлюбителів. Просто збудуйте дорогу з Лобачина до Устилуга і намалюйте суцільну білу лінію, жива черга найкраще врегулює усі спірні моменти.

    • гонєтко, видно що ти в чергах не стоїш, жива черга- ти не уявляєш що це((( ужас

  7. Моя думка проста.Якби трохи взялися за папіросників,то небуло б такої черги.А то не вспів виїхати як вже пишеться і везе знов.Ви тільки подивіться,хто їздить-одна молодь,так просто заробляти гроші не знайдеш ніде.Встановіть серйозні штрафи і питання зняте.А нарахунок активістів ,то вище в коментарях люди правильно пишуть,кум ,брат,сват-їде поза чергою,а всі стійте,бо устилузькі так звані активісти-рулять.Ось вам і всі нюанси

    • Да половина молоді працює іПАРАЛЕЛЬНО підробляє тією Польщею, то платіть нормально, щоб вистачало тих грошей то хто буде возити ті сигарети!!!Ви що думаєте стояти в черзі по 10год і мерзнути і нервуватись-це легкий заробіток!!! ПОВТОРЮЮ- ПЛАТІТЬ НОРМАЛЬНО!!! ТЕЛЕПНІ!

  8. Ще однією суттєвою проблемою утворення великих черг для перетину кордону, які зараз є, це іноземні авто, які необхідно в 5-ти або 10-ти денний термін перегнати через кордон.Таким чином дану проблему треба вирішувати на Державному рівні, збільшивши термін перебування на Україні даних автомобілів.

  9. Хочу трішки поправити грамотного Миколу.Хто хоче заробити гроші то заробить,а не завести сигарети,потім на зароблені гроші набухатись і лазити по закаулкам,наводити страх на людей.Так,що за тяжке життя без грошей треба подумати,а нарахунок польських блях то це правильно треба щось змінювати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер