<

Незаконне спалювання сухої трави зафіксували працівники МНС у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 28.03.2016 / Володимир /
Перегляди
3
/ 1 коментар

26-го березня 2016  об 11:00, громадянка Лідія Х., 1946-го року народження повідомила телефоном чергового МНС, що у селі Заріччя, по вулиці Набережній, у  її господарстві, горить суха трава. Із початком весняно-польових робіт випадки незаконного спалення сухої трави фіксуються надзвичайниками по всьому району.

На пожежу виїхало друге відділення ДПРЧ-7 під керівництвом командира відділення, прапорщика служби цивільного захисту Юрія Бойко. По прибуттю на місці пожежі встановлено, що горить суха трава у городі господарства та є загроза займання соломи та очерету. Спільно із зятем власниці обійстя, працівники пожежно-рятувальної служби за лічені хвилини загасили вогонь.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем громадянина Романа Б., якій запалив сміття на городі та не врахував те, що поруч розташована суха трава. Через вітер вогонь швидко розповсюдився на прилеглу територію.

Фактом пожежі наразі займається Володимир-Волинське відділення поліції Нововолинського відділу поліції ГУ НП України у Волинській області. Згідно з адміністративним кодексом України, на палія Романа Б. інспектором державної екоінспекції було складено адміністративний протокол за ст. 77-1 КУ про адміністративні порушення, якій буде направлено на розгляд до суду.     

Про це “БУГ” повідомив провідний фахівець Володимир-Волинського МРВ У ДСНС України у Волинській області Олег Іовенко.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області переконливо просить населення дотримуватись правил безпеки під час проведення весняно-польових робіт.

Шановні громадяни! Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян не спалювати сухої трави, опалого листя, картопляного бадилля та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорянь різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

 Громадянам слід усвідомити, що спалювання пожнивних залишків чи сухої трави спричинює більшість пожеж на торфовищах, а іноді призводить до лісових пожеж. Через зумисний підпал чи самовільне випалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, територіях, угіддях виникає загроза перекидання вогню на природні зони, залізничні колії тощо. За такі дії громадяни несуть адміністративну відповідальність.

 Якщо ви помітили пожежу в лісі чи на торфовищі, то перш за все повідомте пожежно-рятувальну службу за номером «101». На початковій стадії найпростіший спосіб гасіння лісової пожежі – збивання полум’я віником з гілок листяних дерев або засипання вогню ґрунтом.




один коментар
  1. Біля села Бубнів кожен рік палії активно палять очерет причому підпалюючи його не одноразово. Батько рибак минулого року найшов в очереті згорілу лебедицю в якої материнський інстинкт набагато більший за інстинкт виживання і вона загинула на гнізді захищаючи яйця від вогню .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця