<

Поранені захисники з 51-ї бригади можуть не отримати статусу учасників бойових дій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 27.04.2015 / Володимир / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Поранені під Волновахою бійці 51-ї не отримають статусу учасника бойових дій? 

“Проблема вся в неподанні бійцями одного лише документа – витягу із наказів по стройовій частині першого заступника керівника Антитерористичного центру (командира сектору) про прибуття для виконання завдань антитерористичної операції та вибуття до місця постійної дислокації. На перший погляд, здається, що все справедливо. Не подав всі документи, передбачені постановою КМУ №413 – не має статусу учасника бойових дій. Але для «волновахських» це – фактично вирок, бо на час трагедії під Волновахою антитерористична операція вже тривала, а секторів НЕ БУЛО, а тому такого витягу отримати не можна буде”. Про це пише правозахисник Василь Нагорний.

“Ще раз повторюся, йде мова про бійців, які були поранені і які в подальшому попри бажання продовжити службу не могли це робити, бо були “списані” по стану здоров’я.”, – пише правозахисник.

“Як на мене, то є два виходи з цієї ситуації: або наші волинські депутати Ігор Лапін (сам воїн), Ігор Гузь( бійці є і з вашого округу),Степан Івахів (бійці з вашого округу) «включать» свої законні важелі впливу (принаймні, щоб документи потрапили в Комісію Міністерства оборони України, бо ОК «Захід» просто відмовляється їх туди направляти) або затяжні суди, де з моральної точки зору ми будемо праві, з юридичної – ні.”, – додає Нагорний.

76878787




один коментар
  1. В якый краіні ,ще таке може бути ,коли захисника кидають через …,а жирні генерали далі наживаються на війні і не несуть відповідальності за своі діі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця