<

Передвиборче навчання пройшли голови та секретарі дільничих виборчих комісій у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:01 | 9.10.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Представники 19-ти дільничних виборчих комісій Володимира-Волинського перед стартом своєї роботи пройшли навчання та ознайомилися із тонкощами ведення місцевих виборів-2015. Голова територіальної виборчої комісії міста Ірина Кравчук наголосила, що основним завданням усіх ДВК є чітка організація вборчого процесу та законність його проведення.

Голова міської ТВК, разом із представниками міськвиконкому, юристи, провели спеціальний тренінг для тих, хто очолюватиме дільничні виборчі комісії міста. Усього по Володимиру-Волинському визначено 19 дільниць, одна із них – спеціалізована, розміщуватиметься у територіальному медичному об’єднанні.

Керуюча справами міськвиконкому Наталія Прогонюк детально розповіла про вимоги ЦВК щодо технічного оснащення ДВК. “За вимогами центральної виборчої комісії, кожна дільнична комісія повинна мати виділене приміщенням для роботи, де обов’язково має бути телефон та сейф. Наявність оргтехніки в основному забезпечується керівниками підприємств, на яких розташовані дільниці. Однак, є ряд закладів, які не можуть надати вам принтер чи комп’ютер. Тому міськвиконком наразі майже укомплектував такі дільниці всім необхідним”, – зазначила керуюча.

Наявність легкового автомобіля, вогнегасник, аптечка, а також освітлення території, де працюватиме дільниця -справа тих же керівників установ та організацій. “Згідно норм ЦВК на дільницях повинні бути державні прапори,стенди для агітаційних матеріалів. Кабіни та скриньки для голосування із попередніх виборів уже зберігаються на місцях”, – додала пані Прогонюк.

А ось інтернету у ДВК не буде -це не передбачено вимогами ЦВК, лише телефони. Присутні голови комісій скаржилися на такий стан речей, адже для роботи їм необхідний доступ хоча б до сайту центральної виборчої комісії, на що отримали пораду домовлятися із установами, в яких вони розміщені.

Юрист міської ТВК Олександр Грабовський із радістю поділився тим, що 8-го жовтня у комісії нарешті з’явився щойно надрукований закон “Про місцеві вибори”, хоча сама ТВК працює вже майже місяць.

Голова тервиборчкому Ірина Кравчук повідомила, що на днях, як тільки погодить ЦВК, у місті з’являться списки виборців. “Тому роботу по технічному оснащенню необхідно провести негайно. Цього року дуже стислі строки роботи дільничних комісій – лише два тижні. І звіряти свої прізвища у списках виборці прийдуть як тільки ми віддрукуємо їх”, – наголосила голова міської комісії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця