<

Пам’ятають Чорнобиль у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:32 | 26.04.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

26-го квітня у  Володимирі-Волинському пройшов ряд заходів присвячених 31-ій річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Відслужили панахиду за загиблими, котрі брали участь у ліквідації, а також постраждалими внаслідок хвороб після аварії на ЧАЕС, у Миколаїському храмі.

Після цього поклали квіти до пам’ятника “Пам’ятай Чорнобиль”. Тут також хвилиною мовчання вшанували людей, котрі віддали своє життя, ліквідовуючи наслідки страшної аварії і рятуючи інших від нищівного впливу радіації. Участь в урочистому заході взяли представники міської та районної влади, серед яких заступники міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук та Лариса Кулікова, заступник голови районної ради Алла Мельник, учасники міської міської добровільної організації  «Спілка Чорнобиль» та громадськість.

Згадали події  26-го квітня 1986-го року у приміщенні культурно-мистецького центру. До присутніх звернулася заступник міського голови Лариса Кулікова та голова міської організації «Спілка Чорнобиль» Світлана Богайчук.

“31 рік уже минув із часу аварії. Але ми не можемо забути тих подій, і, напевно, не забудемо ніколи”, – зазначила заступник Володимир-Волинського міського голови Лариса Кулікова.

Також у цей день вручили грошові допомоги вдовам ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

За інформацією, розміщеною на сайті Володимир-Волинської міської ради, станом на 1-ше квітня 2017-го року у Володимирі-Волинському проживає 393 громадянина, які мають статус постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС. З них: 134 ліквідатора наслідків аварії, 13 вдів ліквідаторів, 102 постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС і 144 дитини, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця