<

Останній фестиваль осені у Володимирі-Волинському – “Коровай Сузір’я”. Фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:53 | 2.10.2017 / Володимир /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

Фестиваль “Коровай Сузір’я” закриває у Володимирі-Волинському серію повномасштабних розважальних заходів. Цьогорічний фестиваль “Коровай-Сузір’я” став ювілейним і проводився в 10-й раз.

Організаторами фестивалю виступила райдержадміністрація та районна рада за підтримки меценатів.

Традиційно для цього фестивалю початком стала сільськогосподарська ярмарка на центральній площі міста. Близько 12-ї години представники офіційних делегацій зібралися біля стели Небесної Сотні та вшанували пам’ять загиблих воїнів. Після цього, святковою ходою вирушили до парку “Слов’янський”, де власне відбулося дійство.

В програмі фестивалю відбувався конкурс коровайниць, козацькі забави, функціонувало дитяче містечко, проходила ярмарка народних умільців, а також села представляли себе рушниками та палатками з наїдками. Додамо, що під час цього фестивалю заборони на продаж алкоголю не приймали.

Однак головний акцент фестиваль поставив на короваї, а саме їх різноманіття було представлене з різних куточків Волинської області. Наталія Василець та Роман Гук, голова РДА та райради відповідно, відзначили коровайниць та подякуваали за їх витвори мистецтва.

В цей же час на сцені виступали місцеві та приїжджі творчі колективи.

На десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури “Український коровай-сузір’я” завітав народний пошуково-дослідницький фольклористичний гурт “Заграярочка” із міста Волноваха Донецької області, який для усіх гостей свята на головній сцені представить один із фрагментів українського весілля. Додамо, що місто Волноваха є побратимом Володимира-Волинського.

На концертній сцені фестивалю також виступила фіналістка п’ятого сезону вокального шоу “Голос країни”, виконавиця саунтреків до найрейтинговіших українських серіалів, вихованка продюсерського центру “Парадіз” (Київ) та зразкової студії “Лодомир” (Володимир-Волинський, керівник Галина Тюрікова) Катя Рибак.

На завершення концерту жителів Володимира-Волинського та гостей міста розважав гурт Made in Ukraine” в репертуарі якого значна кількість українських народних пісень в сучасних танцювальних обробках.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця