<

Оптимізація мережі шкіл Володимир-Волинського району – питання на часі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 25.05.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинський район має ряд шкіл, учнями яких є 4-5 дітей. Це села Яковичі, Копильно та ряд інших населених пунктів. Натомість із сільських та районного бюджетів витрачаються немалі кошти на оплату енергоносіїв, зарплати педагогів та інші сфери видатків.

В сучасних фінансових реаліях України просто нагально вирішити питання оптимізації шкільної мережі, забезпечивши повноцінну освіту усім дітям району. Зокрема, у приміщенні початкової школи села Копильно – чотири великі кімнати. А навчається там п’ятеро учнів, – каже головний фінансист району Олена Бондарук.

Саме через високий індекс інфляції та необхідність в економії коштів із сільських та районного бюджетів, пані Олена рекомендує до 1-го вересня провести ряд нарад та розробити план і заходи щодо оптимізації шкільної мережі району.

Алла Мельник, начальник районного управління освіти каже, що це досить болючий і не простий процес. “Кожен вчитель бажає зберегти своє робоче місце, тому оптимізація для них – негатив. З іншого боку, умови, в яких навчаються діти в селах, де є тільки початкова школа – не завжди задовільні, оскільки такі школи мають нижчу матеріальну базу”, – розповіла керівник районної освіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер