<

[ОНОВЛЕНО] Митники на посту «Устилуг» вимагали з кожного водія хабар за безперешкодне провезення товарів через кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 26.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
17
/ коментарів 5

Оперативники Служби безпеки України викрили у міжнародному пункті пропуску «Устилуг» незаконний механізм отримання митниками хабарів за безперешкодний пропуск через державний кордон товарів народного вжитку.

Про це повідомляють на сторінці управління СБУ у фейсбуці.

Встановлено, що посадовці митного посту систематично вимагали гроші з водіїв, які перетинають кордон. За суму від тисячі до півтори тисячі гривень неправомірної вигоди з кожного автомобіля митники обіцяли громадянам не створювати штучних перешкод під час перевезення продукції широкого вжитку.

Зафіксовано, що за одну робочу дванадцятигодинну зміну через пункт пропуску проїжджає від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти автомобілів, які транспортують відповідні товари.

За попередніми висновками експертів, загальний розмір «данини», якою митники обклали українських громадян, сягав від шістдесяти до ста п’ятдесяти тисяч гривень за зміну.

Співробітники СБУ задокументували дев’ять фактів отримання хабарів посадовцями.

Правоохоронці затримали одного із фігурантів провадження – інспектора митниці під час отримання чергової неправомірної вигоди.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триваю невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадовців, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань спільно з працівниками Служби безпеки України 25-го вересня проводили слідчі дії на митному пості «Устилуг».




коментарів: 5
  1. Скільки існує ця митниця ,стільки і беруть ,конрабас ішов і іде на ура ,склади у Володимирі ніколи пустими не бувають і аж тепер замітили .Ржу не можу .

    • Ви будете “iржати» тодi, коли захочете купити якiсний товар, наприклад городнiй шланг, електропроводку, памперси, покрiвельгу бляху, хорошi вiкна гуму для авто та багато iншого товару який роблять в Польшi i роблять для людей. Цього ви не купите, бо митники не взяли хабара i не пропустили. Щоб проблему вирiшити, треба законодавство в корiнi мiняти. Люди роботи не мають, тому i iздять, i возять i хабарi дають, бо ж возити не можна… Не маю з цими перевозками нiчого спiльного, але треба не з того починати, а наприклад, збiльшити лiмiт на перевозку товару, або виробляти свое-якiсне.

  2. дибіли наприймали законів, люди товар не можуть привезти, провокують митніиків на хабарі. Душіть олігархів монополістів! Вони товар возять фурами безперешкодно і податки не плятять! А ви скоти палку ковбачи і молоко в бабусі забираєте! Люди за ту НОРМУ стоять сутками в чергах, щоб дитину нагодувати і вдіти.

  3. Економіка в руїнах ,мито на віз товару не платити ,хабарі брати ,обкрадати краіну і хотіти нормальних зарплат ,пенсій ,доіг -так по вашому ,чи може з чогось треба починати наводити порядок .

  4. На всіх беруть … Без винятків .Бо якби зробили “розумне” розмитнення товарів,посильне пересічному українцю ,то і бюджет виграв би,і корупція на митницях зникла б .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця