<

Обговоренням нагальних питань та міні-звітом мера закінчилось громадське слухання стратегії розвитку Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:10 | 30.11.2016 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Стратегію розвитку Володимира-Волинського на період з 2017-2027 років винесли на громадське обговорення 29-го листопада. До приміщення культурно-мистецького центру були запрошені жителі міста. Помітно було й те, що стратегія розвитку міста на наступні 10-ть років зацікавила в основному депутатів міськради, працівників бюджетних установ та декількох активних мешканців, які також долучились і до її розроблення.

Громадське обговорення розпочав мер міста Петро Саганюк, котрий повідомив, що його розпорядженням було створено громадську групу в кількості 43 людей (депутати міської ради, депутати, керівники підприємств, керівники громадських організацій, журналісти і всі інші бажаючі). Спеціально для розробки Стратегії розвитку був залучений Західноукраїнський регіональний навчальний центр.

Про саму ж Стратегію розповів консультант Західноукраїнського регіонального навчального центру Петро Мавко, котрий також провів презентацію. Присутнім розповіли про загальне бачення розвитку міста, стратегічні цілі, операційні цілі та завдання і заходи.

Стратегічне бачення: Володимир-Волинський – успішне, сучасне європейське місто з багатовіковою історією, що є мостом між Україною і ЄС, регіональний центр розвиненої багатопрофільної економіки, де проживають щасливі і дружні люди, місто, що забезпечує всі умови для комфортного проживання, активного відпочинку та дозвілля, розвитку та самореалізації.

img_2511
img_2516

Робоча група визначила дві стратегічні цілі:

  • Володимир-Волинський – регіональний економічний центр з розвиненою багатопрофільною промисловістю та активним підприємництвом;
  • Володимир-Волинський – важливий екологічно-привабливий історико-культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання.

Також проектанти визначили 7 блоків проектних ідей: 1.) Формування комплексу маркетингу міста як інвестиційно-привабливої території; 2.) Підвищення інвестиційної привабливості міста; 3.) Удосконалення інфраструктури підтримки місцевого бізнесу; 4.) Відродження іміджу міста як важливого історико-культурного центру регіону; 5.) Створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей; 6.) Створення нового привабливого обличчя міста, чистого довкілля; 7.) Підвщення рівня енергоефективності.

img_2521
img_2532

Загалом із деталями Стратегії розвитку міста на період 2017-2027 років можна буде ознайомитись на сайті міської ради. Додамо, що після громадського обговорення за Стратегію повинні проголосувати депутати міської ради під час найближчої сесії (15-го грудня 2016 року).

Після завершення презентації у слухачів було чимало запитань. Перше запитання задала Світлана Федонюк, депутатка міської ради, котра зауважила що в програмі стратегії немає пунктів, що стосуються військовослужбовців і тим самим нагадала про тісний зв’язок Володимира-Волинського з військовою частиною. На запитання Петро Мавка відповів, що при розробці користувались лише тими законами і повноваженнями, які закріпленні за містом. Так експерт наголосив, що оборона країни – це функція держави.

Далі Ярослав Жук, депутат міськради та головний інженер теплокомуненерго, котрий зауважив, що основною ціллю розвитку міста має бути підвищення рівня життя населення. Також депутат зауважив, що не знайшов питань, які б стосувались енергомодернізації житлових будинків. Ярослав Жук акцентував увагу на пункті встановлення твердопаливних котлів, так як на його думку, це крок назад.

img_2568
img_2569

Ще один депутат міської ради від партії “Самопоміч” Ігор Мацюк уточнив в експерта наскільки враховували при розробці стратегії географічне розташування Володимира-Волинського та наголосив на тому, що місто знаходиться у безпосередній близькості з державним кордоном. Депутат Мацюк зазначив, що у місті не вигідно бути підприємцем, адже одна поїздка до Польщі може пів зарплати та нагадав, що у місті немає людей, котрі б хотіли ходити на роботу лише на зарплату.

На запитання депутата Мацюка, експерт Мавко відповів питанням: “А що Ви пропонуєте? Залишити все як є?”. Також експерт додав, що є певні фактори на які немає взагалі ніякого впливу будь-яка стратегія чи програма.

img_2573
img_2575

Місцева бізнес-леді Наталія Шандалко доповнила експерта та запропонувала поширювати серед молоді цінності працевлаштування в Україні, щоб молоді люди працювали та отримували задоволення від результату. А також пані Шандалко запитала чи можна додати пункт щодо переробки сміття.

Міський голова Петро Саганюк зазначив по сміттєзвалищу наразі є дві карти полігону (друга заповнена на половину), та наголосив про те, що розробляється документація для третьої карти. Мер зазначив. що були різні пропозиції щодо сміттєзвалища та переробки сміття, але щоб впровадити переробку то у Володимир-Волинському та Нововолинську невистачить сміття. Саганюк анонсував про дане доручення КП “Полігон” щоб у місті проводилось роздільне збирання сміття.

Активіст Тарас Сватко поцікавився, де можна знайти детальну програму Стратегії та чи варто проводити обговорення, коли присутні лише ознайомлені з витягом із програми. Також попросив щоб назвали відповідального за виконання пунктів Стратегії та часові межі для виконання завдань. Активіста зацікавив пункт реконструкція дорожньої інфраструктури міста та додав, що в липні 2015 року звертались до міської ради із пропозицією збільшення паркувальних місць в центрі міста.

Тараса Сватка підтримав підприємець Андрій Кандиба, адже повністю ознайомитись з програмою стратегії не зміг ніхто, а також запропонував перенести громадські обговорення. Також експерт Мавко зазначив, що це можна буде зробити лише коли буде стратегія опублікована на сайті міської ради.

img_2578
img_2582

Міський голова підтримав, що проблема існує, але ніхто не пропонує виходу, але якщо варіанти будуть то підтримає. Тоді ж активіст наголосив, що у зверненні вказана і пропозиція. Тоді ж мер дав доручення першому заступнику Ярославу Матвійчуку та головному архітекторові міста Тарасу Кибі вивчити питання.

Депутатка Віра Сєргєєва висловила незадоволення тим, що до Програми внесений лише фестиваль “Смаковиця по-Володимирськи” та не згаданий фестиваль “Володимир”. Пані Сєргєєва також запропонувала прибрати із пункуту “стратегічне бачення” слово “щасливі люди”, адже програма не може цього забезпечити.

img_2587
img_2589

Голова громадської організації “Берег Надії” Олена Кандиба просила доповнити програму очищенням річки Луги. Аналогічне питання прозвучало і від Сергія Радкевича, очільник фракції “УКРОП”, котрий уточнив у мера, чи є у міському бюджеті передбачена стаття витрат на благоустрій річки Риловиці.

Далі, присутні почали задавати питання, які їх хвилють в даний момент: ремонт дахів, тротуарів, доріг. Щоб відповісти на всі ці питання мер Петро Саганюк провів міні-звіт, мовляв, робіт у місті багато, але немає підрядних організацій та перерахував об’єкти на котрих ведуться роботи.

На завершення експерт Петро Мавко зазначив, що не варто обмежуватись лише завданнями та заходами Стратегії міста, окрім вказаних можна і реалізовувати і інші програми.

img_2559
img_2557
img_2560
img_2561
img_2584
img_2600




коментарів: 2
  1. Правильно писати за Шандалко…………..головна зомбувальниця діанетики і саєнтології)))))

  2. Давно пора перенести стелу з площі і встановити іі там де плачуча матір ,бо ніде в світі не роблять з площ цвинтарі ,танк демонтувати і на цьому місці поставити пам○ятник Героям Небесноі Сотні .Таким чином вирішиться багато питань ,а на площі можна побудувати фонтан ,але мало вірю ,що хтось досдухається до моіх слів ,бо в головах влади багато совка і вони бояться всього нового і думають ,що приіде “дядя” з верхів і відповідати прийдеться ,бо там зверху теж сидять дрімучі совки .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця