<

Німецький меценат Карл-Ернст Мюллер виділив на Володимир-Волинський будинок дитини сімейного типу 2 тисячі євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 22.07.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Житель німецького міста Цвікау Карл-Ернст Мюллер передав сім’ї Бучинських дві тисячі євро на ремонті роботи у будинку, в якому діє дитячий притулок сімейного типу. Оселя потребує капітального ремонту даху, що тече та ще однієї зими в такому стані своїм господарям не прослужить.

Історія появи у Володимирі-Волинського німецького мецената дуже цікава. Карл-Ернст знайшов у селі Ласків Володимир-Волинського району поховання свого дядька. Родич загинув на території Волині у далекому 1941-му році та похований на місцевому кладовищі.

Дядько пана Мюллера загинув дуже молодим. Одразу після свого весілля, молодий німець поїхав поступати на навчання у Польщу. Там потрапив до лав регулярної армії та буквально за декілька місяців загинув. Він так і залишився бездітним, тому Карл-Ернст – його найближчий родич, племінник.

Житель Німеччини – не тільки меценат, а й науковець, дослідник. Він не зупинився на знахідці могили свого дядька, а продовжує шукати поховання співвітчизників на Україні.

У Ласкові Карл-Ернст – всім відома персона. Він постійно допомагає матеріально місцевій школі. Володимир-Волинський район відвідує часто, впорядковує місце останнього спочинку свого дядька.

Цього разу пан Мюллер мав зустріч із міським головою Петром Саганюком та розширив географію своєї благодійності і на місто. Деталі про цікавого німецького мецената – на “БУЗі” згодом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця