<

Міський голова Володимира-Волинського провів прес-конференцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:20 | 27.08.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 3

У четвер, 27-го серпня, міський голова Володимира-Волинського, Петро Саганюк провів прес-конференцію та відповів на актуальні питання, які цікавлять кожного жителя міста. Зокрема, це були питання і про вибори, і про його діяльність на посаді міського голови. 

Також були присутні і заступники міського голови – Микола Веремчук та Лариса Кулікова. 

– Ходять чутки, що громада міста не задоволена Вашою діяльністю. Уже 17 років Ви на посаді міського голови, і кажуть, що не справляєтесь зі своїми обов’язками. Місцеві мешканці на Вас скаржаться. Чи є це виправданим, на Вашу думку?

– По перше, в брехні ноги короткі. По-друге, відчувається передвиборча гонка. Не секрет, в любому колективі стовідсотково хтось незадоволений. Безперечно, про нашу роботу повинна судити місцева громада. Але за всі роки побудовано 23 об’єкти. Побудований плавальний басейн, сучасний спортивний комплекс. школа для глухих дітей, яка є єдина в області, корпус 1-шої школи. Споруджено 9 житлових будинків, зроблено реконструкцію 80 км електромереж, заасфальтовано 30 вулиць, залучено ряд коштів позабюджених в громаду міста, наприклад європейський проект “Чиста вода на Побужжі”. За рахунок цих коштів проведено майже 4 км нового водогону, зроблено реконструкцію скважин і обладнання на водоканалі, поставлений новий водозбірник на 2 млн літрів. Це дало змогу не піднімати тарифи для громади міста. Створений державний культурний заповідник “Стародавній Володимир”, реконструйовано та відремонтовано культові споруди національного значення: Успенський собор, собор Різдва Христового та інші. Зараз іде праця над проектом на реконструкцію нашого медичного об’єднання з німецькою стороною. Його вартість становить 660 тис. євро. Я рахую, що я і моя команда набули суттєвих здобутків. Також впорядковано благоустрій парку “Слов’янський”, джерела та інші проблеми. Розвивається і малий бізнес. Одні із перших в Україні ліквідували заборгованість заробітних плат. Триває закупівля дитячих майданчиків. Володимир-Волинський без військових, як Нововолинськ без шахтарів. 

– Чи вистачає коштів міського бюджету на всі ініціативи? Чи доводиться залучати і інші?

– Звичайно, грошей багато не буває. Частково за державні кошти, частково за міського бюджету здійснюється фінансування проектів. 

– На Вашу думку, як відобразиться адміністративна реформа на Володимирі-Волинському?

– Я вважаю, що потрібно на перше місце ставити інтереси громадян. Громада повинна бути так розміщена, аби людям було зручно до неї доїжджати. Я не хочу образити свого колегу, хорошого голову сільської ради Зимно, але об’єдналися Льотниче, Зимно, Селець. Одним або іншим все таки діставатись не зручно до того чи іншого місця. Але реформа повинна далі йти.

– Маємо зараз таку потребу-допомагати воїнам, учасникам антитерористичної операції. Чи долучається до цього Володимир-Волинська міська рада?

– Не тільки міська рада, а і громада міста. Ми живемо нашим військовим об’єднанням. І коли наша 51-ша бригада одна з найперших йшла на Схід, то допомагали їм відправлятись, і у ремонті техніки. Близько 800 тис гривень було витрачено на військові об’єднання. Але не варто забувати, що у любій біді є категорія людей, яка хоче на ній заробити. Є проблема забезпечення житлом військовослужбовців, які побували в АТО та їхніх сімей. Будується 44-х квартирний будинок для забезпечення потреб наших воїнів. 

– Так саклалося, що Вас чомусь звинувачують в тому, що Ви сприяєте контрабанді. Що можете сказати на рахунок цього?

– Звинувачують, бо я висловив свою принципову позицію по призначенню однієї людини у фіскальну службу. Я не буду називати прізвища, але не можна було призначати людину, яка ні одного дня не працювала у фінансових органах начальником відділу, потім на іншу посаду. Я свою думку висловив. Родичі порахували, що я поступив неправильно і почали обливати брудом і мене, і громаду міста, і мою команду. Ми знаємо, що у місті є об’єкти, які займаються незаконною торгівлею цигарок і спиртного. Ми два роки пишемо у всі інстанції, які компетентні у даній справі, а це є 17 звернень, і ніхто  не реагує. Є спеціальні служби, які повинні цим займатись-як попадають ці речі на територію міста, звідки. Останній лист я відправляв Гунчику, 29 квітня 2015 року. На що прийшла відповідь, що таких об єктів не виявлено. Я, безперечно, відповідаю за це, але є люди, які повинні розбиратись цим і хто “кришує”. Я, в принипі, знаю, хто “кришує”. Хай приїзджають, розбираються, я не боюсь. 2 папки тільки переписки. Що напишем-те знову сюди відправляють. Всі бачать що є, а вони кажуть, що нічого нема. Я думаю, що рахунки зводять недобитки Януковича, які зараз стараються якось втриматись і їм не потрібно, аби люди знали про їхню діяльність. 

– Буквально позавчора на своїй прес-конференції народний депутат Ігор Лапін звинуватив Вас у тому, що Ви задіяні у корупційних схемах і відверто їх підтримуєте у Володимирі-Волинському…

– Ну по перше, Ігоря я поважаю, але щоб такі речі говорить політику такого рівня, то треба мати якісь факти. Про які корупційні схеми може йти мова, як я 3 роки пишу? Оце що я пишу, то їх напевно це невигідно, бо якби я не писав, то їх би напевно це влаштовувало. Це свідчить про те, що хтось з тієї команди підтримує цю фірму. Панові Ігорю є чим займатись у своєму окрузі. У нас є свій народний депутат. Ми до Ігоря Володимировича постійно звертаємось. Ігор Гузь цікавиться економікою у нашому місті, старається по міському об єднанні питання вирішити, старається нам фінансово допомогти, допоміг з фінансуванням на інфекційне відділення, займається шахтами. Я думаю, в такий складний час ми маємо займатись своєю справою, повинні думати, як збудувати цю державу. Думаю, що у Луцьку є не менше проблем ніж у Володимирі-Волинському чи у Ковелі. Ну як влада може “кришувати”?.. В міліцію нашу написав, генеральному прокурору, МВС, СБУ, військову прокуратуру – всього 27 звернень. Я ж підписую. 

– Оці звинувачення у Вашу сторону, власне, свідчать про те, що розпочалась передвиборча гонка. Цьогоріч вона обіцяє бути потужною, чи готові Ви до цього? Чи будете балатуватись на цих виборах?

– Я хочу сказати, що такої “грязної” виборчої кампанії сьогодні не повинно бути у державі, яка хоче досягти європейського рівня. Ми повинні бути усі цивілізованими людьми. Хочеш бути мером-подивися на себе, покажи що ти зробив і оприлюднюй свою програму. А безпідставна брехня має дуже коротенькі ноги. Послухали і на цьому закінчилось. Я не можу взяти і все кинути, бо вони мене “обплювали”. Я їм здачі дам. Я докажу, що ми і моя команда на щось здатні. Не можна так. Сьогодні волонтер зразу в нардепи. З нуля на 15-й поверх! Так не буває. Сьогодні “хазяїн” написав заяву, у графі “освіта” написано “висча”, сімейний стан: “нормальний”. Про які речі можна говорити? Він господар, та поїдьте, подивіться поля цього господаря. Букваря не прочитає. Можна ж витягнути, де він учився – там більше трійки зроду не було. Ми готові дати дорогу молодим, і поважаємо їх. Люди уже не вірять пустим словам. Треба думати, як будувати цю державу. Посада міського голови- це важкий кусок хліба. Сьогодні звинувачують, що не працює комбінат молочних продуктів. На комбінат було прив’язано 6 районів, в яких було 120 тис корів. Сьогодні в районі 700 корів. Кого доїти?

– Ви назвали чимало негативних факторів у роботі чиновника, що посада міського голови-важкий труд. То виникає питання-чому ж Ви на посаді міського голови 17 років?

– По перше, я б вже давно пішов із цієї посади, але мені і моїй команді болить це місто. Якби прийшов лідер сильніший за нас-ми б поступились. Дуже не хочеться віддавати напрацьоване на поталу. Але якщо буде кандидат, який ні одного дня ніде не робив, другий – не прочитав “Букваря”, третій – щось наче як зробив під егідою благочестивості, казав, що зробив і я того не бачу-то мови про уступання про це не може. Громада сама розбереться, кого хоче бачити своїм мером. А зарплата міського голови відносно низька, в мене 6900, бо маю стаж. А якщо прийде міський голова без стажу – в нього буде зарплата 4000 грн. Це треба бути супер-патріотами.  А за контрабанду – я міг би назвати прізвища, бо я знаю, хто, але вони мають тут вплив, і … ще підстрелять. 

– Ну і наостанок, над чим працює зараз міська рада? Що у планах?

– Можу сказати, що повністю готові до навчального року. Триває серйозна підготовка до зими, реконструкція котелень, іде ремонт бюджетних установ, будуються дороги. Іде будівництво об’їзної дороги за рахунок місцевого та обласного бюджету. В планах робота цукрового заводу на наступний рік. Надіюсь, ці вибори пройдуть спокійно та врівноважено, і висновки варто робити по конкретних результатах, а не по брехні.




коментарів: 3
  1. Кароч, папа основних конкурентів на майбутніх виборах визначив. Да, срач ще той буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер