<

Мешканці Володимир-Волинського району проти появи свинокомплексу у Вербі: власник приміщень запевняє, що поки не збирається їх облаштовувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 21.08.2020 / Володимир / , /
Перегляди
265
/ коментарі 2

У червні в ЗМІ з’явилася інформація, що фермерське господарство «Пан Продукт» планує обладнання свинокомплексу у селі Верба Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського району на вулиці Ковельській, 1. Жителі громади виступили категорично проти такого будівництва. А 19-го серпня на території помітили рух техніки та викликали поліцію. Однак власник приміщень Руслан Нечипор запевнив, що поки не збирається облаштовувати свинокомплекс.

Нагадаємо, для проведення опитування думки жителів села Верба та наближених до нього сіл Охнівка і Овадно було створено ініціативну групу. Практично одноголосно люди висловилися проти появи свинокомплексу у їхньому селі, повідомляв депутат Оваднівської ОТГ Андрій Рой.

Він же 19-го серпня у відео, яке опублікував на своїй сторінці в фейбуці, повідомив, що зафіксував факт планування території та незаконного будівництва і викликав поліцію.

Руслан Нечипор хоче побудувати в нашому селі Верба свинокомплекс на понад 1000 голів свиноматок. Йому все-одно, що люди проти, що приміщення знаходяться в 500-метровій захисній зоні і розміщувати в ній даного виду підприємство не можна. Не маючи права оренди землі (бо депутати на сесії сільради відмовили), не маючи жодних дозвільних документів нагло продовжує будівництво. До речі, все будівельне сміття він вивозить на прилеглу територію ферми і загортає”, – повідомив Андрій Рой.

Руслан Нечипор в свою чергу відповів, що наводить порядок і вивозить сміття. З відео також відомо, що він має право власності на споруди, однак земельна ділянка не перебуває в приватному володінні. Письмові пояснення давати поліції відмовився.

“У мене є 8 об’єктів, сільрада отримує серйозні надходження – більше півмільйона, люди задоволені”, – додав Нечипор.

Журналісти БУГу звернулися за коментарем до Руслана Нечипора. Він зазначив, що споруди, які належать йому, 15 років простояли занедбані, тож вирішив перекрити дах. Про появу свинокомплексу, запевняє, мова поки не йдеться. За його словами, на території можливо облаштує зерносклади чи корівники.

“Стоїть завдання просто зберегти приміщення та прибрати територію. Ще не вирішено, чи свинарники тут будуть чи щось інше”, – розповів Нечипор.

БУГу відома і позиція голови Оваднівської ОТГ Сергія Панасевича. Він зауважує, що ситуація склалася двояка.

“Можна зрозуміти дві сторони: люди самі продали приміщення – майнові паї, які отримали після розвалу колгоспів. Людина хоче щось будувати і її можна зрозуміти. Він є власником приміщень і хоче ставити там свиноматочники. А люди, звичайно, проти. Якби я там жив, також не хотів би нюхати. Та якщо він гарантуватиме, що не буде запаху… Треба спілкуватися з людьми”, – зазначив Пасевич.

Депутат громади Андрій Рой додав, що по подіях, які зафіксовані на відео, поліція обіцяла дати відповідь за 10 днів.

“Ми, зі свого боку, готуємо документи на екологічну інспекцію в Луцьку”.




коментарів: 2
  1. Хто хоче понюхати як пахнуть його свинарники запрошуємо у село Хрипаличі поблизу Володимира – запах “екологічно чистий” – втравитися можна!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця