<

Мер Володимира-Волинського прозвітував за рік роботи: про зроблене та плани для реалізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:36 | 3.12.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарів 15

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк 2-го грудня прозвітував перед виборцями за рік роботи у новій каденції.

У культурно-мистецькому зібрались жителі міста, проте варто додати, що зал не був повністю заповнений.

Петро Саганюк з трибуни оголосив здобудки його команди, що вдалось реалізувати у місті та які роботи наразі проводяться. Звіт повністю у сюжеті:

Після офіційного виступу мера, а також перегляду фільму про напрацювання теперішньої влади, розпочалась частина “Питання-відповідь”.

  • Чи правда, що на наступний рік не закладені кошти на харчування учнів початкових класів?

– Я думаю, тут багато депутатів міської ради присутніх, тому міська рада, депутати міської ради підтримають, щоб діти харчувались так як в нинішньому році. Я думаю, що при формуванні бюджету ми врахуємо побажання громади міста і знайдемо кошти, щоб наші дітки харчувались.

  • Чи буде допомога ОСББ?

– Я називав цифру скільки у нас ОСББ. Нажаль у нас найменше таких об’єднань в області серед міст обласного значення. У сусідньому Нововолинську сьогодні понад 170 таких об’єднань. Хочу представити голову Ради співвласників ОСББ Григорія Цаль-Цалка. Ми будемо шукати кошти, думаю депутати також підтримають співфінансування.

img_2934
  • Коли буде благоустроєна річка Риловиця?

– Ну шановні, я повинен сказати, що на частину робіт виготовлена проектно-кошторисна документація вартістю 378 тисяч гривень. У нас є така думка і її підтримує народний депутат Ігор Гузь, щоб цю частину до мосту по вулиці Луцькій її благоустроїти і провести відповідні роботи. Ігор Володимирович (нардеп Гузь – ред.) на останній зустрічі в міській раді говорив, що має гарні відносини із міністром Семераком (Остап Семерак – міністр екології та природніх ресурсів України). Ніби-то до кінця року повинні знайтись у міністерстві кошти на такі роботи. Якшо ці кошти – 378 тисяч будуть виділені, то є домовленість з підрядною організацією, яка може ці кошти освоїти, аби почистити річку.

  • Коли у місті буде встановлений пам’ятник Героям АТО?

– Є присутній Тарас Киба, головний архітектор, попередньо проектну документацію зробили. Я думаю громадкість обговорить, якшо влаштує, то думаю, що наступного року до чергової річниці ми його встановимо.

Є така думка навпроти РДА, але я думаю ми врахуємо думку громадкості де краще встановити. Там є пропозиція розширити місце та зробити стоянку. Якщо ж встановлювати пам’ятник, то стоянку там не варто робити. Взагалі потрібно зробити реконструкцію вулиці Небесної сотні і вже дане доручення зробити документацію, щоб ту вулицю на наступний рік робити.

  • Що буде в приміщенні колишньої червоної школи?

– У нас була така думка – розмістити там міську раду, але немає згоди відповідних служб, бо це пам’ятка національної спадщини. Тому є така думка, але ми будемо ще радитись із депутатами міської ради, громадкістю, щоб перенести туди дитячу художню школу.

У нас назріває проблема садочків. Ви знаєте у нас 4 садочки і їх проектна потужність 790 діток. Сьогодні у наших садочках 1200 дітей. Вони переповнені і ми зараз ставимо питання про “районних дітей”, хоч і не повинні ділити. У нас буде розміщений зенітно-ракетний полк, де біля 1000 військовослужбовців, де будуть молоді сім’ї. Тому потрібно шукати, де знайти місце в дитячих садочках.

img_2935
  • Коли завершать будувати будинок для військових?

– Ви знаєте, що цей будинок будується вже 8 років. І цього року 15 травня було виділено майже 9 мільйонів гривень для завершення будівництва. Ігор Гузь активно підключився, був у прем’єра, прем’єр дав доручення здати цей будинок до 1 січня. І ситуація на тому завершилась. То я Вам хочу сказати, якшо не слухають прем’єра в державі, то хто мене послухає? Ми писали скрізь.

  • Що буде з нашою лікарнею?

– Ви знаєте скільки ми підіймали це питання про те, щоб у місті Володимир-Волинський був госпітальний центр. Ми не хочемо забирати у Нововолинська і хай буде у Володимирі. Тим більше у нас велике військове з’єднання. У нас само велика станція переливання крові у Західному регіоні. Але обласне керівництво бачило трохи інакше цю ситуацію. Ми включили всі свої знайомства, важелі. Ми стараємось щось зробити і бачимо, що керівництво області починає здаватись, але говорять що буде тільки 2 округи: Ковель і Луцьк. Ми все робимо, щоб зберегти нашу лікарню.

img_2937
  • Чому не виженете “Амілу” (підрядна організація, котра ремонтує вулицю Ковельську – ред.) з міста?

– “Аміла” у нас в місті більше не буде мати ніяких підрядних робіт. Повірте по цій вулиці Ковельській, нам з Ігорем Володимировичем (нардеп Гузь – ред.) дісталося… щоб вибити ці гроші на ремонт. Ви знаєте, що найкраще дороги в області робить Юрій Ольховий, я поїхав до нього і домовився, але тендер проводить не міська влада, а Служба автомобільних доріг. Тре ставити умови тендеру так, щоб вигравала фірма, яка має досвід, нажаль виграла фірма “Аміла”. Куди б ми не звертались, але результату немає.

Було керівництво і ми домовились, якщо будуть забраковані роботи, то ми не проплатимо і вже весною закінчить їх. У мене є надія, що ми вулицю доробимо ще цього року, але на наступний рік для цієї фірми не буде роботи у місті.

  • Коли нарешті будуть давати земельні ділянки учасникам АТО?

– Шановні я вже сказав, що у нас є майже 600 заявок від учасників АТО, 170 ми виділили земельні ділянки, 102 вже оформили право власності. Безперечно ще треба 400 ділянок і це приблизно 40 гектарів землі. Ми об’їздили зі Свідерським пару днів назад і дивились з архітектором міста. Ще можна нашкребсти 60-100 земельних ділянок.

Ми не один раз звертались до Віктора Муженка, начальника Генерального штабу. Я був і у Ігоря Колєснікова, щоб передали нам у власність територію танкового полку і за військовою частиною також є 20 гектарів. Якби так сталось, то проблему можна було зняти, але ми буквально вчора отримали відповідь заступника міністра оборони, що вони цих земель не хочуть віддавати.

img_2938
  • Чи будете йти на наступний термін?

– Не буду! Дай Боже добути цей. Не думайте, що так просто сьогодні в нашій ситуації втримати цю ситуацію. Хай он молодь в залі, хай стараються і учаться та беруть місто в свої руки. Є вожді різних політичних партій, хай об’єднуються, роблять опитування хто гідний бути міським головою. Я своїм досвідом можу підказувати і допомагати.

Не обійшлося і без подяк меру від присутніх у залі. Дякували за фінансову підтримку митці міста, голови ОСББ та лікарі.

Загалом звіт міського голови тривав понад дві години та в присутніх було безліч запитань до очільника міста.

img_2939
img_2940




коментарів: 15
  1. Кому той концерт був потрібний? всі в поляндію поперли з контрабасом, а тут ка дискусії!

    • що правда то правда , майже вся свита прийшла до свого князя , а попробуй не прийди …

    • а чому не було звіту скільки грошей з міського бюджету пішло на відкати , на дерибани собі і своїй команді ???

    • до західняка . Так я погоджуюсь з тим ,що треба було прийти,,пізно дізнався про такий захід , бо як би прийшов то б поцікавився ще , як буде надалі буде пан Саганюк працювати з такими своїми непрофесійними кадрами і що порушують закони -Фіщуком , Смикалюком , Матусевичем , Ліщук , Свідерським . рубановою та іншими , з такими він точно до кінця каденції не дотягне , бо не вистарчить ні здоровя ні терпіння , ні сил щоразу виягувати їх з лайна , бо ж вони не роблять з своїх промахів та дій , які підпадають під злочини висновків…

      • та буде і далі , бо хіба ви не сліпі , що пан мер підібрав в свою команду майже всіх бездарів або фахівців з гнилою натурою , тобто таких які будуть виконувати його команди як в армії або без всяких дискусій та заперечень , навіть якщо такі рішення чи вказівки є незаконнні , так що поки є Саганюк , то з ним завджи будуть такі особи , як свідерський , матусевич , фіщук . ліщук , рубанова , смикалюк , петрук ,павленко та інші , інші чесні , порядні люди там просто не приживаються

        • Ліщучку мож мер нагородить на 1квітня грамотою за великі досягнення в галузі обсирання всіх і вся. Колись була Юля Пашкова,але ніколи нікого не ображала і не лізла куда не треба, а та лахудра переплюнула навіть поца.

  2. Бувалий і 777, ти канєш вже на ладан дишиш, а ше звіздиш. Лучше б зайнявся своїми професійними обовязками, ато тіко смердиш на бузі

    • ой рома , рома , відлучив тебе папік від корита ( сам же винуватий – забагато крав і мало ділився ) і а зараз пускаєш жовч з рота , дякуй , що ще не посадили …, хоч невідомо як буде далі з тобою …

  3. А панасюк лажанувся зі своїм питанням – показав повну відсутність інтелекту, а кастян взагалі збіжав!

  4. За Сусіка ніхто не спитав!!!!!!!!!!!! Дивно…адже 186 ч.2 ККУ розслідується

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер