<

Лише 8 протирадіаційних укриттів Володимира-Волинського готові до експлуатації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 12.06.2015 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У четвер, 11-го червня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та  кадрів Микола Мороз поінформував  про виконання Кодексу цивільного захисту України в частині готовності захисних споруд цивільного захисту міста до використання за призначенням.

За його словами, фонд захисних споруд цивільного захисту міста складається із 66 одиниць, з них:  укриття (найпростіші підвальні та цокольні приміщення) – 40 одиниць., місткістю – 9640 осіб.; протирадіаційні укриття  (ПРУ) всіх груп – 26 одиниць (з них 11 –ПРУ  та 15 – пристосовані  під ПРУ) місткістю – 9145 осіб, – повідомили на сайті міської ради Володимир-Волинського.

Крім того, для захисту людей від деяких факторів небезпеки використовуються споруди подвійного призначення підприємств і організацій та найпростіші укриття або підвальні приміщення приватного житлового фонду міста.

Щодо готовності споруд цивільного захисту міста, то ситуація наступна: 40 найпростіших укриттів, що включені в обліковий список, підготовлені до використання, з протирадіаційних укриттів: 8 – готові до використання;        17 – обмежено готові;1 – не готове.

Готові до використання за призначенням захисні споруди Володимир – Волинської районної ради, вищого професійного училища по вул. Д. Галицького,10, управління з експлуатації газового господарства ПАТ “Волиньгаз”, районного центру телекомунікацій № 114 м. Володимира – Волинського Волинської філії ПАТ “Укртелеком”, Володимир – Волинської станції переливання крові, Володимир – Волинського управління Державної казначейської служби України у Волинській області, Володимир – Волинського відділення поштового зв’язку “Укрпошта”, спортивного клубу “Любарт”.

Не готова захисна споруда міського відділу (з обслуговування міста та району) УМВС України в області, вул. Соборна, 6., де приміщення постійно підтоплене водою.  Обмежено готові захисні споруди ВПУ по вул. Луцькій, 148, агротехнічного коледжу, педагогічного коледжу, загальноосвітніх шкіл міста № 2, 3, 5, комбінату хлібопродуктів, ПрАТ “АТП – 10707”, ТзОВ “Луга +” та ряд інших.

Основними причинами, що призвели до обмеженої готовності захисних споруд є:  надмірна вологість, що стало причиною руйнування штукатурки стін та корозії обладнання, а також вихід з робочого стану систем життєзабезпечення.

Окремі керівники з розумінням відносяться до потреби тримати у готовності до використання захисні споруди. Так, проводяться ремонтні роботи споруд УВКГ та педагогічного коледжу, вирішує питання щодо ремонту ЖЕК № 1 по споруді, що розміщена по вул. Ковельській, 108, у ЗОШ № 5  виготовлено проектно – кошторисну документацію на капітальний ремонт ПРУ, проведено підрахунок вартості ремонтних робіт споруди НВК – № 3.

Рішенням міськвиконкому керівників підприємств, установ та організацій міста балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту, незалежно від форми власності, до 1 вересня 2015 року зобов’язано привести захисні споруди, що оцінюються як “обмежено готові”, у належний стан придатний до використання за призначенням відповідно до вимог нормативно – правових актів.

На засіданні було затверджено  план роботи виконавчого комітету міської ради на третій квартал 2015 року, списки дітей і підлітків шкільного віку міста,   режим роботи окремих закладів торгівлі та сфер послуг, встановлено тарифи на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі, які з 19 червня становитимуть 2грн.75коп. за проїзд,  дано  дозвіл на укладення  договору оренди  нежилого приміщення, будинок №2 по вул. Князя Василька виключено з меж звичайної виборчої дільниці №070971 і включено до дільниці 070983, на приватизацію державного житлового фонду,  на прийняття на баланс та обслуговування комунального підприємства «Полігон»  об’єктів  вуличного освітлення 8 вулиць, на переоформлення договорів найму жилого приміщення,  присвоєння об’єктам нерухомого майна адреси,  надання одноразових грошових допомог,  виплату  допомоги  на поховання та ін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця