<

Конкурс на опорну школу оголосили у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 2.06.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

2-го червня відбулася позачергова сесія Володимир-Волинської районної ради. Під час засідання депутатам пропонували розглянути всього два проекти рішень. Один із них – про проведення районного конкурсу на кращий проект опорної школи. Як розповіли на сесії, його варто було розглянути ще у травні.

“Ця нова система потрібна для того, щоб активізувати роботу у закладах освіти. Опорна школа матиме юридичний статус. Вже 12 районів Волинської області прийняло рішення про створення опорних навчальних закладів. У минулому році на кожен новий навчальний опорний заклад держава виділяла більше 2 млн. грн.”,- розповіла Оксана Бігун, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА.

Питання про оголошення конкурсу на кращу опорну школу викликало у депутатів палкі дискусії. Адже, на думку одних, оголошення подібного конкурсу – це перший крок до створення освітніх округів і закриття шкіл у селах. Інші ж наполягали, що хоч якісь зміни в системі освіти потрібні. Крім того, якщо не зволікати з рішенням, одна зі шкіл району може отримати велику державну субвенцію. За підсумками поіменного голосування, 18 депутатів підтримало конкурс і рішення про його оголошення було прийнято.

Також на сесії депутати проголосували за виділення коштів на стипендії для обдарованих дітей району.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок