<

Клопотання про закриття справи бійців 51-ї бригади суддя відхилив

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:02 | 10.07.2015 / Володимир / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Після двогодинної перерви, у 2-й половині засідання, суд постановив: “Клопотання захисника Олександра Оленченка відхилити”.

Нагадаємо, що у першій половині засідання суду пан Омельченко подав клопотання про закриття судової справи через відсутність кримінального правопорушення “оскільки обвинувачені являлися військовозобов’язаними та не розпочинали несення військової служби”(цитата).

Таким чином, фаза попередніх судових розглядів завершилася. На наступному засіданні слухатиметься вже безпосередньо кримінальна справа.

Захисник Андрій Баришніков на засіданні подав клопотання. “Прошу зважити на те, що за необхідності може бути призначений запасний суддя за умови складності , багатоепізодності та наявності кількох обвинувачених чи потерпілих. Він може призначатися судом”-зазначив адвокат. Адвокат запропонував долучити до справи суддю Володимир-Волинського міського суду Олександра Лященка. Усі захисники не заперечували і підтримали клопотання Баришнікова.

Розгляд справи суд переніс на 11:00 17-го липня.

На наступне засідання військового прокурора Олександра Курсова суддя зобов’язав привезти усі 27 томів(!) справи. Усі томи суд досліджуватиме наступного разу.

За тиждень перерви у засіданні, по клопотанню захисника Баришнікова суд повинен направити запити у військові частини в Білій Церкві, Володимирі-Волинському та в СБУ для надання ними важливих документів. Юристи стверджують, що на них базується обвинувачувальний акт, однак в очі адвокати тих документів не бачили. “Ми, маємо вірити прокурору на слово, що усе в них є. Однак, маємо сумніви, що рід фундаментальних документів взагалі існують. Без них – справа просто розвалиться. Тому це необхідність представлення їх у суді”, – доповнив колегу адвокат Башловка.

Провозахисники бійців говорять, що у них є чимало “козирів” у цій судовій “грі”. Однак викладуть вони їх на стіл суду значно пізніше.

ы00021
ы00016
ы00030
ы00031
ы00032
ы00033
ы00026
ы00015
ы00001
ы00008
ы00005
ы00007




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця