<

Керівник міліції Володимира-Волинського програв суд активісту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:36 | 8.08.2015 / Володимир /
Перегляди
37
/ Коментарі відсутні

Керівник міліції Володимира-Волинського Віталій Здомищук програв суд активісту з організації “Борці за справедливість”.

Про це пишуть на сайті об’єднання.

“Ох і маємо ми начальника Володимир-Волинської міліції ЗДОМИЩУКА Віталія Петровича. Все йому по-барабану. І запити громадської організації, і заяви про вчинення протиправних діянь, за якими чомусь постійно виносять постанови про закриття кримінального провадження і навіть судові рішення з вимогою вчинити певні дії. Таке враження, що у Володимир-Волинському районі він як той шериф в тих штатах, де признають тільки закон кольта.

Ми вже стільки описали про різні казуси, які собі дозволяє Віталій Здомищук,  що можна їх окремою книгою видавати та зробити її обов’язковою для вивчення в міліцейській академії  з  предмету: «Як себе не повинен поводити начальник міліції». І найголовніше, що матеріал не придуманий, а взятий із буднів служби володимирського керівника правоохоронної структури.

Останні перли діяльності Віталія Здомищука, які віднайшли вкотре розгляд в суді, знову варті того, щоб про них дізналася громадськість. Надумав собі Віталій Петрович до усіх звернень та запитів, які надходять від громадських активістів, застосовувати як той президент  свого роду «право вето» у вигляді статті 10 «Про доступ до публічної інформації» . І хоч ти лусни, а нічого не отримаєш. Таємниця і край. Правда, якщо сам прибудеш та ознайомишся в штабі, це ще начальник іноді дозволяє.

Вловлюєте, шановні читачі, оту родзинку в діяльності начальника. Листом я тобі не відправлю, бо в запитуваній інформації є інформація із обмеженим доступом. Коли прийдеш до нас в штаб, ми тобі покажемо та познайомимо з усіма документами, які тебе цікавлять. А як же тоді  бути з обмеженим доступом? Чи може якісь документи доведеться працівнику міліції перегорнути, а чи дістати зі справи? Парадокс? І ми такої ж думки.

А тепер по суті. Запитав голова Волинського відокремленого підрозділу борців за справедливість  Згоранець Василь начальника  Віталія Здомищука відносно надання йому інформації за розглядом поданої заяви, в якій повідомив про  самовільне захоплення належної йому на правах  оренди  земельної ділянки невідомими особами.   Начальник міліції, покоптів над тим запитом та й дав відповідь, що не може запитувану інформацію надати, бо там, бачте, міститься інформація, що стосується інших фізичних осіб. А як їй там не бути, коли одна сторона є фізичною особою-потерпілим від свавілля    другої сторони,   також фізичної особи? То про яку ж тоді конфіденційність може йти мова, коли потерпілий хоче дізнатися, які ж дії прийняли працівники міліції за наданими фактами самозахвату землі? З яких це пір забрано право в людини дізнатися, як і хто проти тебе скоїв протиправне діяння?  Письмово Здомищук відмовив, але при цьому зазначив, що коли прийдеш в штаб міліції, тобі цю інформацію дадуть.

Через певний час голова Волинського відокремленого підрозділу борців за справедливість Згоранець Василь знову надсилає письмовий запит до Здомищука, в якому просить надати інформацію про хід розгляду його заяви з наданням підтверджуючих копій відносно неправомірних дій фермерського господарства «АІС-АГРО».  І знову стіна. Знову відмова з посиланням на пункт 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації». І в цьому випадку є певна конфіденційна інформація відносно фізичних осіб. Тому її оприлюднювати, тим більше, надавати копії якихось документів – категорично заборонено. Але в кінці відповіді начальник міліції вкотре радить звернутися до штабу з метою ознайомлення.

Але голова Волинського відокремленого підрозділу Згоранець Василь настирна людина, тому втретє вирішив спробувати щастя та надіслав запит про хід розгляду звернення відносно незаконного проникнення працівників місцевої філії енергокомпанії на приватну територію його садиби. Але й тут отримав відмову і вкотре з посиланням Здомищука на статтю 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Поміркувавши над цими папірцями, голова відокремленого підрозділу відразу ж по усіх  трьох відмовах начальника Володимир-Волинської міліції склав позовну заяву про визнання протиправними дії Здомищука та відправив до Волинського окружного адміністративного суду.

Також, Волинським відокремленим підрозділом громадської організації З’єднання борців «За справедливість» було направлено повідомлення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про вичинене адміністративне правопорушення начальником Володимир-Волинської міліції Здомищуком Віталієм Петровичем, а саме, порушення права на інформацію – 212-3 КУпАП.

Нещодавно надійшло рішення, в якому суддя розставив усі крапки над «і», тобто, зобов’язав начальника міліції надати усі затребувані в запитах копії документів та детальну інформацію відносно проведених заходів за поданими двома повідомленнями про вчинення протиправних дій відносно позивача.

Читаєш постанову і складається враження, що  суддя сміявся над тими відповідями начальника міліції. Напевно й він не міг второпати: як же так – в конверті направити відповідь на запитувану інформацію людині не можна, а ось в штабі ознайомитися – будь ласка.  Крім того, напевно, і його здивувало оте застосування статті 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації», яку так любить  цитувати очільник Володимир-Волинської міліції Здомищук Віталій Петрович при наданні відповідей заявникам. Зокрема, борцям за справедливість.”

001-734x1024
002-734x1024
003-734x1024
004-734x1024
005-734x1024
006-734x1024




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер