<

Інспекція робіт на Броварній, вали городища та цукровий завод – робочий візит нардепа Гузя у Володимир-Волинський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:24 | 28.09.2017 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Народний депутат України Ігор Гузь 27-го вересня із робочою поїздкою відвідав місто Володимир-Волинський. В порядку денному інспектування робіт по вулиці Броварній, куди кошти надійшли за сприяння політика; побував на валах та цукровому заводі, де вникав в суть проблемних моментів.

Під час огляду виконання робіт по вулиці Броварній Ігор Гузь зустрівся із місцевим депутатом Максимом Клим’юком. Саме Клим’юк подав пропозицію щоб підключити навколишній масив до централізованого водопостачання.

Нагадаємо, що на одній із сесій Володимир-Волинської міської ради, нардеп Гузь закликав місцевих депутатів співпрацювати та подавати проекти пропозиції, куди потрібно залучати кошти із державного бюджету. Із 34 депутатів пропозиція надійшла від одного.

Також делегація звернула увагу на спортивний майданчик і футбольне поле. На перспективу Ігор Гузь запропонував першому заступнику Ярославу Матвійчуку об’єднати сили та за два-три роки обладнати професійне футбольне поле.

Народний депутат побував у центрі надання адміністративних послуг, де за кошти із державної субвенції завершують обладнання конференційної зали на 50-ть місць.

Директор ЦНАП Алла Троць розповіла, що конференцзала майже готова до роботи, однак не вистачає апаратури та мультимедійної дошки. Директорка наголосила, що залу можна буде використовувати всім, хто виявить бажання провести чи то круглий-стіл, чи то звіт, чи ще іншого виду захід.

Ще одним об’єктом котрому приділив увагу народний депутат стали історичні вали. Директор заповідника розповів, що вже є виготовлена пропозиція на реконструкцію та не вистачає коштів, щоб остаточно оформити документи для реконструкції.

Після короткого екскурсу в історію, Володимир Пикалюк повідомив, що перш ніж перейти до реконструкції чи підключити будинок до необхідної комунікації і завершити роботи хоча б над ним, то необхідно провести археологію. Вартість таких робіт за словами директора становить близько 10-ти мільйонів гривень.

Помічник нардепа Сергій Годлевський, історик і археолог, виявив зацікавлення об’єктом валів та повідомив, що можна перейняти досвід із Луцька та для робіт використати археологічний нагляд, що хоча й дороговартісно, але все ж таки дешевший варіант.

Також Пикалюк додав, що є пропозиція робити в кілька етапів роботи і першим має бути реконструкція будинку в середині валів та  перенесення туди історичного музею.

Ігор Гузь побував на цукровому заводі та спробував вникнути в ситуацію котра виникла навколо нього.

Нагадаємо, що нові власники цукрового заводу прагнуть отримати землю в оренду навколо придбаних ними приміщень. Сам же ж цукровий завод планують реконструювати у біоенергетичну кампанію і генерувати енергетику по зеленому тарифові і вже її продавати. Однак попередні власники ВАТ “Володимирцукор” не платили за оренду землі, і як наслідок існує борг перед міською радою.

Як наголосив секретар міської ради Олег Свідерський – юридична особа “Володимирцукор” перебуває в процесі ліквідації і ліквідатор хоча й продав приміщення, однак борг не погасив.

Представник біоенергетичної компанії Олег Миселюк повідомив, що поки не отримають в оренду землю то “заводити” інвестиції у Володимир-Волинський не будуть. Адже немає гарантії, що землю не продадуть і цим самим не перекриють доступ до їх приміщень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця