<

Головний освітянин Володимира-Волинського прозвітував про готовнісь шкіл і садочків до навчального року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 18.08.2016 / Володимир /
Перегляди
271
/ 1 коментар

18-го серпня на засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради було заслухано звіт виконувача обов’язків. начальника управління освіти Вячеслава Петрука щодо підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період.

Після того, як В’ячеслав Петрук зачитав звіт, один із членів міськвиконкому Микола Андрощук, військовослужбовець, задав питання доцільності вивчення в школі російської мови і як йому як військомову відноситись до того, що дитина вчить мову окупанців. Натомість прозвучала пропозиція від Петра Саганюка, що потрібно працювати над тим, щоб в школах Володимира-Волинського вивчали польську мову.

Хоча освітяни наголосили, що на місцевому рівні це питання неможливо виконати, так як такі рішення в компетенції Міністерства.

IMG_9749

Отож, звіт про стан підготовки навчальних закладів до нового навчального року розпочався дещо із статистики. Так, на 2016-2017 навчальний рік планується, що у місті буде навчатися 4 155 учнів, що на 166 дітей більше в порівнянні з минулим роком та 1 494 дітей у ДНЗ.

Про хід підготовки до навчання розповів В’ячеслав Петрук. Зокрема, виконувач обов’язків начальника відділу освіти зазначив, що придбано меблі, м’який інвентар, фізкультурне та технологічне обладнання, іграшки та ігрове обладнання в ДНЗ.

IMG_9738

Також у ДНЗ № 8 “Вишиванка” відновлено роботу інклюзивної групи та у ДНЗ № 7 “Волиняночка” створено додатково інклюзивну групу. Для забезпечення ефективної роботи даних груп придбано необхідне обладнання.

В дошкільних навчальних закладах провели поточні ремонти приміщень: у ДНЗ №7 – капітальний ремонт пральні (185 500 гривень), у ДНЗ №8 – ремонт спортивного залу (152 600 гривень), ремонт системи опалення (749 900 гривень. міського бюджету та співфінансування в розмірі 503 700 гривень з держбюджету); у ДНЗ №2 – утеплюється фасад приміщення (1 657 300 гривень з міського бюджету та співфінансування в розмірі 448 900 гривень), проведено заміну дверей та вікон на енергозберігаючі, придбано протипожежне обладнання.

IMG_9741

У школах відремонтували: у ЗОШ №1 – ремонт сходову клітки, проведено заміну підлогового покриття у коридорах на 1-му та 2-му поверхах, частковий ремонт системи опалення, повну заміну стільців та парт у 1-4 класах; у ЗОШ №2 провели ремонт стель у всіх класних кімнатах молодшої школи, заміну дверей у коридорах, поточний ремонт спортивного залу, закуплено 11 нових металокерамічних дошок, тривають роботи по капітальному ремонту даху, виділено кошти на проведення капітального ремонту асфальтного покриття прилеглої території; у НВК-ліцей №3 завершено заміну дверей та вікон на енергозберігаючі, проведено ремонти спортивних залів, поточний ремонт даху, ремонт входів у приміщення школи, закуплено спортивний інвентар; у гімназії проводяться роботи по капітальному ремонту їдальні та харчоблоку, закуплено необхідні меблі та технологічне обладнання, проведено заміну дверей у класних кімнатах, ремонт стін та стелі у коридорах корпусу, де розміщені 1-4 класи, проводяться поточні ремонти у всіх приміщеннях; проводяться роботи по демонтажу аварійного приміщення колишньої котельні; виділено кошти в сумі 570 тисяч гривень на ремонт даху головного корпусу.

Станом на середину серпня проводиться процедура електронних закупівель через систему Prozorro; у ЗОШ № 5 проведено поточний ремонт частини даху та фасаду приміщення, замінено систему освітлення у коридорах, завершено заміну дверей та вікон на енергозберігаючі; виділено кошти на проведення капітального ремонту системи опалення (роботи тривають) та заміни підлогового покриття у коридорах 4 поверху.

IMG_9743

Загалом, на проведення робіт по підготовці ЗНЗ та ДНЗ до нового навчального року виділено 10 152 487 гривень. Станом на 18-те серпня ступінь освоєння складає 57%.

Також, проведено ряд робіт і у позашкільних закладах, зокрема:

  • ДЮСШ проведено поточний ремонт фасаду та внутрішніх приміщень спортивного залу, придбано спортивний інвентар;
  • У ЦПО проводяться поточні ремонти приміщень, виділено кошти на ремонт твердого покриття прилеглої території ;
  •  для покращення надання послуг МНВК придбано новий автомобіль “ЗАЗ- Ланус”.

Міністерством освіти та науки України для НВК-ліцей №3 та гімназії виділено комп’ютери вартістю майже 400 тисяч гривень в кількості 12 та 15 штук відповідно. З боку шкіл необхідно придбати ліцензійне програмне забезпечення за пільговою ціною на загальну суму 13 770 грн.

IMG_9745




один коментар
  1. Спитайте,якою мовою Андрощук вдома на роботі гомонить? Стой там – іді сюда!- то його клікуха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер